Νιόκι με πέστο τομάτας,φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βασιλικό
Άλλη μία επίσκεψη μας στα πλαίσια του “The Restaurant Project” ολοκληρώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να σας παρουσιάσουμε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή. Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Ρινόκερος* και μαζί με τον σεφ Διονύση Κιουρτζίδη, φτιάξαμε νιόκι με πέστο τομάτας, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βασιλικό.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1 συσκευασία τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
- 90γρ. αλεύρι
- 40γρ. παρμεζάνα
- 1 αυγό
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 100 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί (τύπου σερβ)
- 8 φύλλα βασιλικού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο βούτυρο (για το σοτάρισμα)
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πατάτες με την φλούδα για μια ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφού κρυώσουν λίγο ξεφλουδίζουμε και σε ένα μπολ τις πατάμε με ένα πιρούνι έτσι ώστε να γίνει πούρες.
Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κατσικίσιο τυρί και τον βασιλικό) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομογενής ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ρολάρουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα «κορδόνι» πάχους 1,5 cm και μετέπειτα κόβουμε το «κορδόνι» σε κομμάτια των 2cm.
Ρίχνουμε τα νιόκι για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που έχει έρθει σε βρασμό.
Με το που βράσουν σοτάρουμε τα νιόκι ελαφρώς σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο,προσθέτουμε το πέστο τομάτας ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τελειώνουμε το πιάτο προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί και φρέσκο βασιλικό.
Υλικά για την πέστο τομάτας
- 2 τομάτες
- 1 σκελιδα σκόρδο
- 50 γρ ξερό κρεμμύδι
- 4-5 φύλλα βασιλικού
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 κλωναρια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες βράζουμε για 20-25 λεπτά. Ενσωματώνουμε προς το τέλος το αλάτι,πιπέρι,Θυμάρι και τον βασιλικό. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Ρινόκερος για τη φιλοξενία του 🙂
Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ
Βρείτε το εστιατόριο Ρινόκερος στην οδό Μαρτίου 2, στη Θεσσαλονίκη.
* Ο Ρινόκερος είναι ένα μοντέρνο meat bar! Ο συνδυασμός ζεστού και φιλικού χώρου, στολισμένου με ανάλαφρα διακοσμητικά χειροποίητα αντικείμενα και έντονη παρουσία χρωμάτων, με τη φαντασία και την τόλμη του chef σας υπόσχεται γεύσεις που σίγουρα θα μείνουν ανεξίτηλες.
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: