Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
27 Δεκ

3 σαλάτες για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Μπορεί την τιμητική τους την Πρωτοχρονιά να έχουν τα κρεατικά,  όμως οι σαλάτες κατέχουν μία αδιαμφισβήτητη θέση στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας. Για να μην αρκεστείτε λοιπόν σε μια απλή μαρουλοσαλάτα ή λαχανοσαλάτα, δείτε πως μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα φτιάχνοντας υπέροχες σαλάτες.

Σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια και τοματίνια

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Υλικά:

  • 200 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
  • 200 γρ. τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στα 4
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 σπαράγγια

Εκτέλεση:

  • Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα καλά
  • Εν τω μεταξύ, συνδυάστε σε ένα μεγάλο μπολ τα τοματίνια με τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά
  • Κόψτε τις άκρες από τα σπαράγγια και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα.  Ρίξτε τα σε ένα μπολ και καλύψτε τα με βραστό νερό. Αφήστε τα για ενάμιση λεπτό και στραγγίξτε τα καλά
  • Ρίξτε τα σπαράγγια και τα ζυμαρικά στο μείγμα με τα τοματίνια
  • Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά

 

Σαλάτα με αβοκάντο και πατάτες

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Υλικά:

  • 150 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
  • 800 γρ. πατάτες Lucia’s Farm
  • 100 γρ. φέτες μπέικον
  • 2 αβοκάντο κομμένα στη μέση
  • 1/3 του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 1/3 του φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα, βράστε για περίπου 3 λεπτά τα φασολάκια. Μόλις είναι έτοιμα, με μία μεγάλη κουτάλα, μεταφέρετε τα σε ένα σουρωτήρι και ξαναβάλτε την κατσαρόλα με το νερό στο μάτι
  • Κόψτε τις πατάτες στα 4 και αφήστε τις να βράσουν για περίπου 12 λεπτά, προκειμένου να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και αφήστε τις να κρυώσουν
  • Σε ένα τηγάνι, ψήστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Στραγγίξτε τα λάδια σε χαρτί κουζίνας και κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • Κόψτε το αβοκάντο σε φέτες και ρίξτε το μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος
  • Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε την μαγιονέζα με το χυμό λάιμ και ρίξτε το μείγμα στη σαλάτα σας
  • Ανακατέψτε καλά και απολαύστε

 

Σαλάτα με ψητό κολοκυθάκι, καπρέζε και σάλτσα ρόκας

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Υλικά:

  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 τομάτες Lucia’s Farm, ψιλοκομμένες
  • 2 μπάλες μοτσαρέλας, ψιλοκομμένες
  • Μισό φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Σάλτσα ρόκας

  • 1 φλιτζάνι φύλλα ρόκας, χωρίς το κοτσάνι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για την σάλτσα ρόκας

  • Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, αλατοπιπερώστε και χτυπήστε τα. Αν χρειαστεί, αραιώστε με λίγο νερό

Για την σαλάτα

  • Απλώστε λίγο λάδι στα κολοκυθάκια και ψήστε τα στο τηγάνι – 5 λεπτά την κάθε πλευρά
  • Τοποθετήστε σε μία πιατέλα τα κολοκυθάκια και από πάνω ρίξτε τις τομάτες και την μοτσαρέλα
  • Τέλος ρίξτε την σάλτσα ρόκας και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού

Καλή όρεξη ?