
Σαλάτα με τοματίνια Lucia’s Farm, φράουλες, βαλεριάνα και τηγανιτό κατσικίσιο τυρί σε κρούστα από σουσάμι και μαυροκούκι
Άλλη μία επίσκεψη μας στα πλαίσια του “The Restaurant Project” ολοκληρώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να σας παρουσιάσουμε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή. Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Σέμπρικο* όπου ο σεφ Γιώργος Μάκος ετοίμασε για εμάς μία σαλάτα με τοματίνια Lucia’s Farm, φράουλες, βαλεριάνα και τηγανιτό κατσικίσιο τυρί σε κρούστα από σουσάμι και μαυροκούκι.
Υλικά για τη σαλάτα:
- 100 γρ φράουλες
- 100γρ τοματίνια
- 80 γρ βαλεριάνα
- 100γρ κατσικίσιο τυρί σε κύβους
- Σουσάμι & Μαυροκούκι για τη κρούστα
- 1 αυγό
- Λίγο αλεύρι
Υλικά για το ντρέσινγκ ροδιού
- 1κγ μουστάρδα
- 1κσ σιρόπι ροδιού
- 1κσ λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
- *Θα χρειαστούμε επίσης ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φύλλα της βαλεριάνας, τα τοματίνια και τις φράουλες
- Κόβουμε τις φράουλες και τα τοματίνια σε τέταρτα ή στη μέση, ανάλογα με το μέγεθός τους
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό
- Αλευρώνουμε το τυρί, το περνάμε από το αυγό και τέλος από το σουσάμι και το μαυροκούκι – τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει μεταξύ τους σε ένα μπολ
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τους κύβους του κατσικίσιου τυριού και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα τοματίνια, τις φράουλες, τη βαλεριάνα και μερικά φύλλα δυόσμου, καθώς και το ντρέσινγκ, και ανακατεύουμε ελαφρά
- Σερβίρουμε την σαλάτα και γαρνίρουμε με τους τηγανιτούς κύβους τυριού
Εκτέλεση για το ντρέσινγκ ροδιού
- Χτυπάμε με το μαγειρικό σύρμα την μουστάρδα με το ξύδι
- Προσθέτουμε το σιρόπι ροδιού
- Ρίχνουμε κορδόνι το λάδι και καρυκεύουμε
- Αν δούμε ότι το ντρέσινγκ είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Σέμπρικο για τη φιλοξενία του ?
Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ
Βρείτε το εστιατόριο Σέμπρικο στην οδό Φράγκων 2, στη Θεσσαλονίκη
*Ατμοσφαιρικός χώρος, όμορφες γεύσεις και παρεΐστικη εξυπηρέτηση είναι τα συστατικά της επιτυχίας του εστιατορίου Σέμπρικο. Όσο αφορά το φαγητό, θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις παρασκευασμένες μόνο από αγνά υλικά.
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: