σκορδαλιά
25 Μαρ

Σκορδαλιά από πατάτες

Η σκορδαλιά είναι ένα πιάτο που το έχουμε συνδυάσει ως συνοδευτικό του μπακαλιάρου την 25η Μαρτίου. Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και  μπορείτε να την φτιάξετε με πάρα πολλούς συνδυασμούς και σε καθημερινά τραπέζια. Παρασκευάζεται με ψωμί αλλά και με πατάτα. Για την συγκεκριμένη συνταγή επιλέξαμε να βάλουμε πατάτα.

Υλικά:

  • 7 πατάτες Lucia’s Farm
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

σκορδαλιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίστε τις πατάτες
  • Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό, ρίξτε το αλάτι και φέρτε σε βρασμό
  • Ρίξτε τις πατάτες και βράστε τις για περίπου 15-30 λεπτά
  • Καθαρίστε το σκόρδο και βάλτε στο στο μπλέντερ μαζί με το ξίδι, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χτυπήστε καλά μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο
  • Μόλις οι πατάτες βράσουν, αφήστε τις να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά
  • Ρίξτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε τις
  • Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα του σκόρδου στο μπολ και ανακατέψτε καλά
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τη σκορδαλιά με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό