Σουβλάκι κοτόπουλο με τοματίνια
10 Ιούν

Σουβλάκι κοτόπουλο με τοματίνια, αγκινάρα και κατσικίσιο τυρί

Καθώς το καλοκαίρι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι από εσάς προσέχετε την διατροφή σας είπαμε να σας προτείνουμε μια πολύ εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή!

Τα βασικά υλικά της συνταγής είναι κοτόπουλο, τοματίνια, αγκινάρες και κατσικίσιο τυρί.

Πάμε να την δούμε πιο αναλυτικά…

Σουβλάκι κοτόπουλο με τοματίνια

Συνολικός χρόνος προετοιμασίας: 50′ λεπτά (για το μαρινάρισμα 30′ λεπτά)

Ποσότητα: 6 τεμάχια

Υλικά:

1 1/2 κιλό κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος), κομμένο σε κύβους

1 κούπα τοματίνια Lucia’s Farm

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

1 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 καρδιές αγκινάρα,κομμένη σε κύβους

3 λεμόνια, κομμένα στη μέση

ρίγανη και κόλιανδρο

Σάλτσα με Κατσικίσιο τυρί

250 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 με 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Σουβλάκι κοτόπουλο με τοματίνια

Οδηγίες:

Σε μια αεροστεγή σακούλα τοποθετήστε το κοτόπουλο με το αλάτι και το πιπέρι. Στην συνέχεια χτυπήστε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το άνηθο και το σκόρδο και ρίξτε τα στο κοτόπουλο. Μπορείτε να το μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 2 ώρες ή ακόμα και για όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε φούρνο σας στο γκριλ (για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να τα κάνετε στα κάρβουνα).

Όταν είναι όλα έτοιμα, φτιάξτε το σουβλάκι με το κοτόπουλο, τα τοματίνια,τις αγκινάρες και τα λεμόνια. Τοποθετήστε τα τοματίνια και οι αγκινάρες ενδιάμεσα από το κοτόπουλο. Εάν τα ψήσετε στα κάρβουνα αφήστε τα 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Εάν πάλι τα ψήσετε στον φούρνο σε 15′ – 20′ θα είναι έτοιμα!!!

Τέλος για το σερβίρισμα πασπαλίστε τα με ρίγανη και κόλιανδρο.

Σουβλάκι κοτόπουλο με τοματίνια

Για την σάλτσα από κατσικίσιο τυρί

Τοποθετήστε το κατσικίσιο τυρί, το γιαούρτι, τα βότανα, το αλάτι και την σκορδόσκονη σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέστε σιγά το ελαιόλαδο. Σε περίπτωση που περισσέψει μπορείτε να το σφραγίσετε και να το τοποθετήσετε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

 

Καλή σας όρεξη!