σπιτικά νιόκι
02 Οκτ

Σπιτικά νιόκι; Το ξέρουμε ότι σας ακούγεται δύσκολο αλλά πιστέψτε μας, είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία που πραγματικά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε. Φτιάξτε τα δικά σας χειροποίητα νιόκι μέσα σε λίγα λεπτά, με τη συνταγή μας.

Υλικά για 2 μερίδες σπιτικά νιόκι:

  • 4 πατάτες Lucia’s Farm
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φασκόμηλο

σπιτικά νιόκι

Εκτέλεση:

Προσθέστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Αφήστε το νερό να βράσει και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά ή έως ότου μπορείτε να τις τρυπήσετε εύκολα με ένα πιρούνι. Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, αλλά να είναι ακόμη ζεστές.

Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή ή τα δάχτυλά σας, αφαιρέστε τη φλούδα από τις πατάτες. Σε ένα μεσαίο μπολ, πολτοποιήστε καλά τις πατάτες. Κάντε μια τρύπα στη μέση, σπάστε το αυγό και χτυπήστε ελαφρά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε με τα χέρια σας το μείγμα.

Ρίξτε σε μία επιφάνεια 1 φλιτζάνι αλεύρι και δουλέψτε τη ζύμη που φτιάξατε. Σχηματίστε μία μπάλα και κόψτε την στα 4. Έπειτα δουλέψτε με κάθε κομμάτι ως εξής. Πλάστε κάθε κομμάτι έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα μεγάλο σχοινί. Κόψτε το κάθε σχοινί σε κομμάτια, περίπου 1.5 εκ. το καθένα. Κυλίστε κάθε κομμάτι από τη βάση ενός πιρουνιού έως την κορυφή του για να πάρει σχήμα.

Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό και βάλτε τα νιόκι σε παρτίδες. Ανακατέψτε 2-3 φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάνε. Βράστε τα μέχρι να επιπλεύσουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Στραγγίξτε καλά και αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα.

Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και το φασκόμηλο και μαγειρέψτε τα νιόκι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Απολαύστε!