σπιτικά πατατάκια
30 Νοέ

3 τρόποι για να φτιάξετε σπιτικά πατατάκια

Τα αγαπάμε όλοι και ειδικά τα μικρά παιδιά! Φυσικά μιλάμε για τα πατατάκια. Σήμερα θα σας δείξουμε 3 τρόπους για να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικά πατατάκια και να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας, παρέα με τους μικρούς μας φίλους.

 

Πατατάκια BBQ

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 πατάτες Lucia’s Farm
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κουταλιάς της σούπας σκόνη τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

σπιτικά πατατάκια

Πως θα τα φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες με ένα μαχαίρι ή ένα μαντολίνο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα πατατάκια με όλα τα υπόλοιπα συστατικά.

Απλώστε τα πατατάκια σε ένα λαδωμένο ταψί.

Ψήστε περίπου για 40 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

 

Πατατάκια με τυρί

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 πατάτες Lucia’s Farm
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια κρακεράκια τυριού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

σπιτικά πατατάκια

Πως θα τα φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες με ένα μαχαίρι ή ένα μαντολίνο.

Τοποθετήστε τα κρακεράκια σε ένα σακουλάκι και θρυμματίστε τα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα πατατάκια, το λάδι, τα κρακεράκια και το αλάτι και ανακατέψτε τα.

Απλώστε τα πατατάκια σε ένα λαδωμένο ταψί.

Ψήστε περίπου για 40 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

 

Πατατάκια με αλάτι και ξύδι

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 πατάτες Lucia’s Farm
  • 2 φλιτζάνια ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι

σπιτικά πατατάκια

Πως θα τα φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες με ένα μαχαίρι ή ένα μαντολίνο.

Τοποθετήστε τα κρακεράκια σε ένα σακουλάκι και θρυμματίστε τα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα πατατάκια και το ξίδι. Αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά. Όσο περισσότερο μείνουν οι πατάτες στο ξίδι τόσο περισσότερη γεύση θα πάρουν.

Στραγγίξτε τα πατατάκια και μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε ταμε το αλάτι και το πιπέρι.

Απλώστε τα πατατάκια σε ένα λαδωμένο ταψί.

Ψήστε περίπου για 40 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

 

Είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε και τις 3 προτάσεις μας. 🙂