πατάτες
11 Οκτ

2 γευστικές ιδέες για να μαγειρέψετε τις πατάτες σας

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που να μη λατρεύει τις πατάτες. Είτε τηγανητές είτε βραστές είτε στο φούρνο, κατέχουν μία σταθερή θέση ως συνοδευτικό στο καθημερινό μας τραπέζι.

 

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας δείξουμε δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το αγαπημένο λαχανικό.

 

Ψητές πατάτες

 

Θα χρειαστείτε

  • 4 μεγάλες πατάτες Lucia’s Farm
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar
  • 8 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

 

πατάτες

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήστε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα.

Όταν ψηθούν, αφήστε τις να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Κόψτε τις στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι της σούπας και τοποθετήστε το μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέστε μέσα στο μπολ με τη σάρκα της πατάτας την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μισή ποσότητα του Cheddar και τη μισή από την ποσότητα των κρεμμυδιών.

Ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Με ένα κουτάλι γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα. Τοποθετήστε από πάνω το υπόλοιπο Cheddar, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το μπέικον.

Ψήστε τις πατάτες για άλλα 15 λεπτά.

 

Οι ψητές πατάτες είναι έτοιμες!

 

 

Πουρές πατάτας με κουνουπίδι

 

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό πατάτες Lucia’s Farm
  • 1 κύβος ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κεφάλι κουνουπίδι ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα
  • ¼ του φλιτζανιού βούτυρο το οποίο θα έχετε αφήσει να μαλακώσει
  • ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι

 

πατάτες

 

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τις πατάτες.

Βράστε τις μαζί με τη φλούδα τους σε σιγανή φωτιά μαζί με τον κύβο από ζωμό κότας για περίπου 1 ώρα.

Γύρω στο σαραντάλεπτο τοποθετήστε στην κατσαρόλα και το κουνουπίδι προκειμένου να βράσει για ένα εικοσάλεπτο.

Μόλις είναι έτοιμα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και πάρτε το ειδικό εργαλείο προκειμένου να πολτοποιήστε τις πατάτες και το κουνουπίδι.

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το γάλα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Μόλις βράσει το γάλα αφαιρέστε από τη φωτιά.

Τοποθετήστε μέσα στο κατσαρολάκι το μείγμα από τις πολτοποιημένες πατάτες και το κουνουπίδι.

Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

 

Ο πουρές σας είναι έτοιμος!