Μας αρέσουν πολύ οι αλμυρές τάρτες γιατί μπορούμε να τις φάμε σαν κανονικό γεύμα, σαν συνοδευτικό ή σαν ένα γρήγορο σνακ. Σήμερα σας δείχνουμε πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μία λαχταριστή τάρτα με ψητά τοματίνια.
Υλικά για την τάρτα με ψητά τοματίνια:
- 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- 3 φλιτζάνια τοματίνια Lucia’s Farm
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- Βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε το φύλλο σε ένα ταψί στο οποίο θα έχετε βάλει πρώτα αντικολλητικό χαρτί
- Αλείψτε το αυγό πάνω στη σφολιάτα και ψήστε για 20 λεπτά
- Τοποθετήστε τα τοματίνια σε ένα ταψί, ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήστε για 10 λεπτά
- Στο μεταξύ ρίξτε σε ένα μπολ το τυρί ρικότα με τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε καλά και απλώστε στη σφολιάτα
- Ρίξτε τα τοματίνια και περιχύστε το βαλσάμικο ξύδι