04 Νοέ

Τάρτα με ψητά τοματίνια

Μας αρέσουν πολύ οι αλμυρές τάρτες γιατί μπορούμε να τις φάμε σαν κανονικό γεύμα, σαν συνοδευτικό ή σαν ένα γρήγορο σνακ. Σήμερα σας δείχνουμε πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μία λαχταριστή τάρτα με ψητά τοματίνια.

Υλικά για την τάρτα με ψητά τοματίνια:

  • 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 3 φλιτζάνια τοματίνια Lucia’s Farm
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Βαλσάμικο ξύδι

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώστε το φύλλο σε ένα ταψί στο οποίο θα έχετε βάλει πρώτα αντικολλητικό χαρτί
  • Αλείψτε το αυγό πάνω στη σφολιάτα και ψήστε για 20 λεπτά
  • Τοποθετήστε τα τοματίνια σε ένα ταψί, ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήστε για 10 λεπτά
  • Στο μεταξύ ρίξτε σε ένα μπολ το τυρί ρικότα με τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε καλά και απλώστε στη σφολιάτα

Τάρτα με ψητά τοματίνια

  • Ρίξτε τα τοματίνια και περιχύστε το βαλσάμικο ξύδι

Τάρτα με ψητά τοματίνια