
Καλοκαιρινά ρολάκια γαρίδας jerk με iceberg, μανέτο, τοματίνια, lime και cream cheese
Το καλοκαίρι είναι εδώ και έρχεται με ένα μεγάλο κύμα γεύσης κατευθείαν από την πρωτεύουσα! Αυτή τη φορά στα πλαίσια του The Restaurant Project, επισκεφθήκαμε το μπεργκεράδικο *The Big Kahuna όπου συναντήσαμε την Μαρία Καρατζά που έφτιαξε για εμάς καλοκαιρινά ρολάκια γαρίδας jerk με iceberg, μανέτο, τοματίνια, lime και cream cheese.
Υλικά για 4 ρολάκια
- 8 τεμάχια γαρίδες
- 100 γρ cream cheese
- Χυμός και ξύσμα από 1 lime
- 10 γρ. γάλα
- Iceberg
- 1 συσκευασία τοματίνια Lucia’s Farm
- 1 μάνγκο
- Φύλλα κόλιανδρου
Για τη μαρινάδα jerk:
- 10 γρ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 10 γρ. κρεμμύδι σκόνη
- 5 γρ. σκόρδο σκόνη
- 10 γρ. Πάπρικα
- 5 γρ. κύμινο
- 5 γρ. chili powder
- 5 γρ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με την σκόνη jerk και το ηλιέλαιο
- Παίρνουμε το cream cheese, προσθέτουμε τον χυμό lime, το ξύσμα και το γάλα
- Κόβουμε το mango σε κυβάκια και τα τοματίνια στα 4
- Κόβουμε το iceberg στα 4 και χωρίζουμε τα φύλλα
- Ψήνουμε τις γαρίδες περασμένες σε ξύλο από σουβλάκι
- Παίρνουμε 1 φύλλο iceberg, απλώνουμε το cream cheese και τοποθετούμε τις γαρίδες, το μάνγκο, το κόλιανδρο και τυλίγουμε
- Συνοδεύουμε με sweet chili sauce
*Έχετε σκεφτεί ποτέ να περάσετε μέσα από μία πόρτα και να τηλεμεταφερθείτε σε μία μαγευτική εξωτική παραλία; Εμείς το ζήσαμε στο The Big Kahuna. Το μαγαζί έχει γίνει διάσημο για τα μοναδικά και ιδιαίτερα burger του όμως οι γευστικές του εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί, αρκεί να έχετε όρεξη να τις ανακαλύψετε! Το μότο του “We are all equal”, χρησιμοποιείται για να τονίσει ότι μέσα στο μαγαζί δεν υπάρχουν προνομιακές θέσεις και μέσα στην ανοιχτή του κουζίνα χρησιμοποιούνται μόνο ακριβές πρώτες ύλες σε χαμηλές τιμές.
Ευχαριστούμε πολύ το The Big Kahuna για τη φιλοξενία του
Βρείτε τη σελίδα του στο Facebook εδώ:
Βρείτε το The Big Kahuna στην οδό Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: