restaurant project
27 Μαΐ

The Restaurant Project: Σαλάτα μοτσαρέλα by «Το Μανιτάρι»

Οι γευστικές επισκέψεις του The Restaurant Project συνεχίζονται. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στην ανατολική μεριά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου Σοφούλη. Το εστιατόριο «Το Μανιτάρι» άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχτηκε στην ηλιόλουστη και περιτριγυρισμένη από πράσινο βεράντα του.

Ο σεφ Λεωνίδας Παντσιούκας ετοίμασε για εμάς μία δροσερή και άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm και μοτσαρέλα. Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή.

 

Υλικα

  • 1 συσκευασία τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
  • 1 συσκευασία μοτσαρέλα βουβαλίσια
  • 2-3 φυλλαράκια τουρσί κρίταμο

restaurant project

Βινεγκρετ

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 20 ml μαύρο μπαλσάμικο
  • 10 γρ μουστάρδα
  • 10 γρ μελί
  • 1 πρέζα αλάτι

restaurant project

Πεστο βασιλικού

  • 10 φύλλα βασιλικού
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ κουκουνάρι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 120 γρ παρμεζάνα
  • αλάτι – πιπέρι

restaurant project

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση
  • Χτυπάμε με σύρμα τα υλικά της βινεγκρέτ και ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια  να μαριναριστούν, προσθέτοντας αλάτι και λίγο πιπέρι
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά του πέστο βασιλικού
  • Τοποθετούμε την μοτσαρέλα μέσα στο μπολ και την μαρινάρουμε με το πέστο βασιλικού που έχουμε φτιάξει
  • Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε τα τοματίνια στο κέντρο και από πάνω τοποθετούμε την μοτσαρέλα και μερικά φύλλα κρίταμο τουρσί

restaurant project

restaurant project

restaurant project

Ευχαριστούμε το εστιατόριο «Το Μανιτάρι» για τη φιλοξενία του ?

 

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

 

Βρείτε το εστιατόριο «Το Μανιτάρι» στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη 57, Θεσσαλονίκη

 

Google Maps: https://goo.gl/maps/oM6xrBHBqF7S1aeS6

 

*Το Μανιτάρι αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου στη Σοφούλη. Το βραβευμένο εστιατόριο (βραβείο Ελληνική Κουζίνας από το Αθηνόραμα και τον οδηγό FNL) , προσφέρει τα τελευταία 9 χρόνια γαστρονομικές απολαύσεις με ένα μενού Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, άρτια εκτελεσμένο από τον chef Λεωνίδα Παντσιούκα και εμπνευσμένο από τον consultant chef  Δημήτρη Παμπόρη, το οποίο  εναλλάσσεται ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Η ιδιαίτερη βεράντα του, με casual διακόσμηση, αποπνέει έναν αέρα φινέτσας και σύγχρονου Boehme, με θέα στην καταπράσινη Σοφούλη. Αναπαυτικοί καναπέδες, μοναστηριακού τύπου τραπέζια και chill out ακούσματα, σε συνδυασμό με την διακριτική, μα άψογη εξυπηρέτηση της ομάδας του σέρβις, σε κάνουν να αισθάνεσαι οικία και χαλαρά ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις ακόμα και ένα ποτήρι καλό κρασί από την πλήρως ενημερωμένη κάρτα του.

 

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon

Μπακάλ

Ελιά Λεμόνι

Μαύρη Χήνα

Kitchen Bar

Ambrosia

Ρινόκερος 

Canteen

Χάλαρο

Uma Chefs Home Experience

Mono Restaurant

Ergon Αγορά

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι

Gazi College

Νικηφόρος

Θείο Τραγί

The Big Kahuna

360 Cocktail Bar

Σέμπρικο

48 Urban Garden

Aelios Petra