χοληστερίνη
16 Απρ

Τομάτα VS Χοληστερίνη: Η μάχη μετά το Πάσχα

Το Πάσχα ανήκει στο παρελθόν και τη «μάχη» με τον οβελία έρχεται να υποδεχτεί η μάχη με την χοληστερίνη. Οι δικαιολογίες του τύπου «μέρες που είναι ας φάμε και λίγο παραπάνω» τελειώσανε και επειδή δεν είναι κάθε μέρα…Πασχαλιά ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την υγεία μας. Πρώτος μας αντίπαλος; Η χοληστερίνη!

Όσο τρομαχτικός αντίπαλος και αν φαντάζει για πολλούς, η χοληστερίνη δεν απαιτεί θεραπείες με φάρμακα για να καταπολεμηθεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχει βρει τον δάσκαλό της στην αγαπημένη μας τομάτα.Το μυστικό συστατικό που κάνει την τομάτα τόσο ισχυρή έναντι της χοληστερίνης δεν είναι άλλο από το λυκοπένιο, τη χρωστική ένωση που οφείλεται μέχρι και για το χρώμα της τομάτας. Το λυκοπένιο ως ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι εξίσου αποτελεσματικό στη μείωση χοληστερόλης LDL (η κακή χοληστερίνη της παρέας) με τις στατίνες.

χοληστερίνη

Με λίγα λόγια, όχι άλλα φάρμακα και ταυτόχρονα όχι άλλες παρενέργειες! Μετά από 3μηνη έρευνα του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, όπου 60 άντρες έτρωγαν 60mg λυκοπένης σε καθημερινή βάση, πέτυχαν μείωση της χοληστερόλης LDL κατά 14%!
 Η απορροφητικότητα της λυκοπένης αυξάνεται με πολλούς τρόπους τους οποίους μπορείτε να ακολουθήσετε πανεύκολα στην καθημερινότητά σας. Πρώτος και καλύτερος, μαγειρεύοντας τις τομάτες. Η θερμότητα αλλάζει τη χημική σύσταση της λυκοπένης κάνοντάς την πιο εύκολη στην απορρόφηση από τα κύτταρα μας. Πολύ καλή επιλογή είναι επίσης να συνδυάσετε την φρέσκια τομάτα με λίπη όπως το λάδι ελιάς και να την καθιερώστε στο σάντουιτς σας και στη σαλάτα σας.

Τέλος, ζυμαρικά και σάλτσα τομάτας πάνε μαζί-κάτι ξέρουν οι Ιταλοί! Γιατί όπως και να το κάνουμε, με την υγεία δεν παίζουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε κι εδώ