μάφιν
07 Σεπ

Ένα μάφιν διαφορετικό από τα άλλα

Όπως είναι λογικό όλοι έχουμε συνηθίσει μόλις ακούμε τη λέξη μάφιν, να σκεφτόμαστε κάτι γλυκό. Επειδή όμως στη μαγειρική τίποτα δεν είναι δεδομένο και υπάρχει πάντα χώρος για λίγη παραπάνω φαντασία, είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μια διαφορετική συνταγή…λίγο πιο αλμυρή!

Μία συνταγή που θα σας δείξει ότι τα αγαπημένα σας τοματίνια Lucia ταιριάζουν παντού!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μάφιν με τομάτα και τυρί.

Τι θα χρειαστείτε;

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι της σούπας baking powder
  • 1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό που θα το έχετε χτυπήσει
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τοματίνια Lucia’s Farm ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  • ¼ του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αυγό, το γάλα και το ελαιόλαδο

Αδειάστε το μπολ με το υγρό μείγμα , στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε για λίγο ίσα ίσα μέχρι να γίνουν τα υλικά ένα.

Προσθέστε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατέψτε πάλι.

Βουτυρώστε της θήκες των μάφιν και γεμίστε τα 2/3 κάθε θήκης με το μείγμα.  Στον υπόλοιπο χώρο τοποθετήστε μερικά τοματίνια και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήστε τα μάφιν για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν λίγο και αφαιρέστε τα από τις θήκες τους.

Καταναλώστε τα όσο είναι ακόμη ζεστά.

Περιμένουμε τη γνώμη σας μόλις δοκιμάσετε αυτά τα λαχταριστά μάφιν. Καλή όρεξη!