Το καλοκαίρι οι περισσότεροι προσπαθούν να αποκτήσουν το τέλειο σώμα και ένα άψογο μαύρισμα. Αυτό όμως που αγνοούν είναι πως οι διατροφικές μας συνήθειες...
17 Ιούλ

Μύθος ή πραγματικότητα; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα;

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι προσπαθούν να αποκτήσουν το τέλειο σώμα και ένα άψογο μαύρισμα. Γνωρίζουν ότι για να αποκτήσει κανείς μια όμορφη σιλουέτα πρέπει να προσέξει την διατροφή του, αυτό όμως που αγνοούν είναι πως οι διατροφικές μας συνήθειες είναι εξίσου σημαντικές για την προετοιμασία του δέρματος πριν την έκθεση στον ήλιο.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τροφές που βοηθούν να αυξήσετε την μελανίνη και να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα. Οι τροφές αυτές προετοιμάζουν το δέρμα πριν την έκθεση του στον ήλιο, ώστε να αντέξει τις επιβλαβές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας ώστε να μπορέσετε εσείς να αποκτήσετε ένα ασφαλές μαύρισμα.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές που προσφέρουν εκπληκτικό μαύρισμα και παράλληλα προφυλάσσουν την επιδερμίδα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

1. Τα καρότα

μαύρισμα

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ότι τα περισσότερα προϊόντα μαυρίσματος έχουν ως βασικό συστατικό το καρότο. Το β-καροτένιο στα καρότα μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Προσπαθήστε να τα εντάξετε στα καθημερινά σας γεύματα θα δείτε μεγάλη διαφορά.

2. Τα αυγά

μαύρισμα

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη A, B, D και Ε που βοηθούν στην αναζωογόνηση του σώματος και του δέρματος. Ο κρόκος του αυγού περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που βοηθούν στο μαύρισμα.

3. Οι τομάτες

 

μαύρισμα

Η τομάτα είναι μία καλή διατροφική επιλογή καθώς περιέχει λυκοπένιο, ένα συστατικό παρόμοιο με αυτό που περιέχουν τα καρότα. Το λυκοπένιο αποθηκεύεται στο λίπος κάτω από την επιδερμίδα και βοηθάει στην ανάδειξη αυτής της χρυσής λάμψης της επιδερμίδας. Ας μην ξεχνάμε ότι το 94% του βάρους μια ντομάτας είναι νερό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση του δέρματος.

4. Βερίκοκα

μαύρισμα

Τα βερίκοκα εκτός από την αντιοξειδωτική δράση τους, αποτελούν και συμπυκνωμένη πηγή Β-καροτίνης. Η υπερβολική κατανάλωσή τους θα πρέπει να αποφεύγεται από όσους έχουν προβλήματα στα νεφρά διότι περιέχουν οξαλικό οξύ που μπορεί να προκαλέσει πέτρα.

5. Τυρί και άλλα γαλακτοκομικά

μαύρισμα

Τα γαλακτοκομικά και κυρίως το τυρί είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Βέβαια καλύτερα να προτιμάτε τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά, ιδιαίτερα αν φροντίζετε τη σιλουέτα σας.

6. Μάνγκο, Ροδάκινα, Πεπόνι και Καρπούζι

μαύρισμα

Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, σας βοηθούν στο μαύρισμα του δέρματός σας και σας δίνουν μια υγιή λάμψη. Άλλα φρούτα που περιέχουν βιταμίνη Α είναι τα ροδάκινα και τα πεπόνια. Τα καρπούζια, όχι μόνο προσφέρουν βιταμίνες, αλλά είναι επίσης γεμάτα νερό, το οποίο είναι απαραίτητο όταν εκθέτετε το σώμα σας στον ήλιο. Το νερό βοηθά στην  ενυδάτωση του δέρματος. Οι Βιταμίνες Β και Β6 που βρίσκονται στο καρπούζι βοηθούν ιδιαίτερα στο μαύρισμα.

Επομένως, ΝΑΙ, οι συγκεκριμένες τροφές αυξάνουν την περιεκτικότητα των χρωστικών ουσιών στο κάτω μέρος της επιδερμίδας, επηρεάζοντας έτσι τη διαδικασία του μαυρίσματος και της ενυδάτωσης του σώματος σας. Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να βασίζεστε μόνο στις συγκεκριμένες τροφές. Θα πρέπει να προσέχετε, να φοράτε αντηλιακό και καπέλο! Ο ήλιος πολλές φορές μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος κι εσείς καλό θα είναι να είστε σωστά προετοιμασμένοι!!!