
Το “The Restaurant Project” συνεχίζει τις επισκέψεις του!
Αυτή τη φορά στα ψάξαμε καλά για να βρούμε το καλά κρυμμένο *Uma Chefs Home Experience όπου ο σεφ Ανδρέας Κλαυδιανός μας ετοίμασε μία δροσερή και γεμάτη βιταμίνες Strawberry Salad. Νομίζουμε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε την άνοιξη από μία σαλάτα με ζουμερές φράουλες!
Υλικά:
- 150 γρ τοματίνια Lucia’s Farm
- 150 γρ φράουλες
- 1 τεμάχιο κρεμμυδάκι φρέσκο
- 12 γρ βαλσάμικο
- 50 γρ φέτα
- 1 γρ ανθό αλατιού
- 3 γρ σουσάμι λευκό
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 2 γρ φύτρες
- 5 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 γρ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 γρ πιπέρι μαύρο
- 40 γρ παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις ριζούλες
- Κόβουμε τα τοματίνια και τις φράουλες στην μέση οριζόντια
- Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη ή μπασίνα
- Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα
- Αναμειγνύουμε το μαϊντανό, το βασιλικό, το τσίλι, το πιπέρι, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι
- Τοποθετούμε το μίγμα μέσα στην μπασίνα με τα υπόλοιπα
- Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο βαθύ
- Τοποθετούμε από επάνω την φέτα σε κύβους και πασπαλίζουμε με σουσάμι
*Ο Ανδρέας Κλαυδιανός μαζί με την σύζυγό του Σίσσυ – pastry chef, αποφάσισαν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε χώρο εστίασης. Του έδωσαν όνομα, αλλά και μία δωδεκαθέσια τραπεζαρία, στην οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν οι πελάτες το “chef’s home-experience”.
Ευχαριστούμε Uma Chefs Home Experience για τη φιλοξενία του 🙂
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εδώ
Βρείτε το Uma Chefs Home Experience στην Γέφυρα Φράγματος Θέρμης, Πανόραμα
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: