φράουλες
23 Μαρ

The Restaurant Project: Strawberry Salad by Uma Chefs Home Experience

Το “The Restaurant Project” συνεχίζει τις επισκέψεις του!

Αυτή τη φορά στα ψάξαμε καλά για να βρούμε το καλά κρυμμένο *Uma Chefs Home Experience όπου ο σεφ Ανδρέας Κλαυδιανός μας ετοίμασε μία δροσερή και γεμάτη βιταμίνες Strawberry Salad. Νομίζουμε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε την άνοιξη από μία σαλάτα με ζουμερές φράουλες!

 

Υλικά:

  • 150 γρ τοματίνια Lucia’s Farm
  • 150 γρ φράουλες
  • 1 τεμάχιο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 12 γρ βαλσάμικο
  • 50 γρ φέτα
  • 1 γρ ανθό αλατιού
  • 3 γρ σουσάμι λευκό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 2 γρ φύτρες
  • 5 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 γρ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/4 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 γρ πιπέρι μαύρο
  • 40 γρ παρμεζάνα

φράουλες  φράουλες

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις ριζούλες
  • Κόβουμε τα τοματίνια και τις φράουλες στην μέση οριζόντια
  • Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη ή μπασίνα
  • Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα
  • Αναμειγνύουμε το μαϊντανό, το βασιλικό, το τσίλι, το πιπέρι, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι
  • Τοποθετούμε το μίγμα μέσα στην μπασίνα με τα υπόλοιπα
  • Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο βαθύ
  • Τοποθετούμε από επάνω την φέτα σε κύβους και πασπαλίζουμε με σουσάμι

 

*Ο Ανδρέας Κλαυδιανός μαζί με την σύζυγό του Σίσσυ – pastry chef, αποφάσισαν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε χώρο εστίασης. Του έδωσαν όνομα, αλλά και μία δωδεκαθέσια τραπεζαρία, στην οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν οι πελάτες το “chef’s home-experience”.

Ευχαριστούμε Uma Chefs Home Experience  για τη φιλοξενία του 🙂 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εδώ

Βρείτε το Uma Chefs Home Experience στην Γέφυρα Φράγματος Θέρμης, Πανόραμα

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon

Μπακάλ

Ελιά Λεμόνι

Μαύρη Χήνα

Kitchen Bar

Ambrosia

Ρινόκερος 

Canteen

Χάλαρο