veggie ριζότο
03 Ιαν

The Restaurant Project: Veggie ριζότο by Pantheon Bar!

Τι είναι το ‘The Restaurant Project‘; Είναι εκείνη η στιγμή όταν τα τοματίνια και οι πατάτες της Lucia’s Farm πέφτουν στα χέρια των σεφ των πιο ξεχωριστών εστιατορίων και bars και γίνονται υλικό έμπνευσης για την κουζίνα τους!

Οι γευστικές επισκέψεις μας ξεκινούν από την κουζίνα του Pantheon Bar* στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήσαμε τον Λάζαρο Γιαννόγλου, ο οποίος μας ετοίμασε ένα λαχταριστό veggie ριζότο.

Υλικά για μία μερίδα:

  • 5 τεμάχια σπαράγγια
  • 30 γραμμάρια καρότα
  • 4 τοματίνια μινιόν Lucia’s Farm, κομμένα στα 4
  • 30 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 80 γραμμάρια ρύζι
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια κρέμα τυρί
  • 20 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 10 γραμμάρια κρεμμύδι
  • 1/3 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σαφράν πάστα
  • 5 ml χυμός λεμονιού

veggie risoto

Πως θα το φτιάξετε:

  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Ρίξτε το ρύζι και σβήστε με κόκκινο κρασί
  • Προσθέστε νερό και την πάστα σαφράν και βράστε για περίπου 11 λεπτά
  • Ρίξτε τα καρότα τον κορμό από τα σπαράγγια (ψιλοκομμένα) και τα κολοκυθάκια – αφού τα έχετε σοτάρει και αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί περίπου για 3-4 λεπτά
  • Ρίξτε το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και την κρέμα τυριού και ανακατέψτε καλά
  • Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε την παρμεζάνα και αφού πάρει την επιθυμητή κρεμώδη υφή, αφήστε το στην άκρη
  • Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τις κορυφές από τα σπαράγγια, τα τοματίνια και τα καρότα (αφού τα έχετε μπλανσάρει και τα έχετε στεγνώσει καλά με χαρτί κουζίνας)
  • Τοποθετήστε το ριζότο στο πιάτο και στην κορυφή βάλτε τα σοταρισμένα λαχανικά και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Το Veggie ριζότο είναι έτοιμο 🙂

veggie risoto

Ευχαριστούμε το Pantheon Bar για την φιλοξενία του!

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

*Εδώ και 15 χρόνια το Pantheon Bar πρωταγωνιστεί στη νυχτερινή ζωή της πόλης, ενώ συγχρόνως αποτελεί έναν από τους πιο must προορισμούς για brunch!