σουβλάκι
08 Ιούν

Weekend: Grilling Time! Σουβλάκι κοτόπουλο με πέστο & τοματίνια

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μαζί του έφερε την επιθυμία για ψήσιμο έξω στον ήλιο παρέα με φίλους και καλή διάθεση! Δεν υπάρχει πιο εύκολη επιλογή, γι’αυτήν την εποχή, από το αγαπημένο σε όλους μας σουβλάκι που δεν απαιτεί σε καμία περίπτωση φούρνο, πολύωρη προετοιμασία στην κουζίνα ή μία σειρά από υλικά!

Εμείς σας παραθέτουμε μία εύκολη και ελαφριά συνταγή για ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με φρέσκα τοματίνια και αρωματικό πέστο! Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε την ψησταριά!

Υλικά:

  • 1 στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/3 φλυτζανιού πέστο βασιλικού
  • 2 κουπάκια τοματίνια Lucia’s Farm

σουβλάκι

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα κομματάκια κοτόπουλο με το πέστο βασιλικού και ανακατέψτε.  Στη συνέχεια καλύψτε με μία μεμβράνη το μπολ, τοποθετήστε το στο ψυγείο και αφήστε την μαρινάρα να δέσει και να κρυώσει για μία ώρα έως μία μέρα το πολύ.

Όταν έρθει η στιγμή του ψησίματος, περάστε σε μικρά ξυλάκια ή μικρές μεταλλικές βέργες τους κύβους κοτόπουλο και τα τοματίνια εναλλάξ. Προθερμάνετε την υπαίθρια ψησταριά σας ή το τηγάνι για γκριλ σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε τις σχάρες με ένα αντικολλητικό σπρέι ή ένα σπρέι λαδιού και μόλις ζεσταθούν προσθέστε τα σουβλάκια.

Τα αφήνετε να ψηθούν για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζετε μέχρι να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε!

Σερβίρετε με σαλάτα ή ψητές πατάτες!

Καλή σας όρεξη!