χριστουγεννιάτικο τραπέζι πατάτες φούρνου
23 Δεκ

Πατάτες φούρνου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Δύο ακόμα λαχταριστές συνταγές!

Εδώ, στην Lucia’s Farm, φροντίζουμε πάντα να σας προτείνουμε συνταγές ιδιαίτερες αλλά και εύκολες στην εκτέλεσή τους.

Πλησιάζοντας τις ημέρες των Χριστουγέννων η διάθεσή μας γίνεται ακόμα πιο εορταστική και δημιουργική.

Έτσι, όπως σας είχαμε υποσχεθεί, επιστρέφουμε με δύο ακόμα συνταγές για την πρωταγωνίστρια του παραδοσιακού γιορτινού τραπεζιού: Την αγαπημένη μας πατάτα!

Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο, και απολαύστε το αποτέλεσμα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Καλές, πεντανόστιμες, γιορτές!

Δείτε ακόμα: Ετοιμάστε λαχταριστές πατάτες για το γιορτινό τραπέζι σας

Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο

Μία πρόταση με διαχρονική γευστική αξία, για όλη την οικογένεια

χριστουγεννιάτκες πατάτες δεντρολίβανο

«Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο. Μία πρόταση με διαχρονική γευστική αξία, για όλη την οικογένεια»

Υλικά

  • 1 – ½ κιλό πατάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο νεράκι
  • 1 βιολογικός κύβος ζωμού λαχανικών

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά, εκτός από το δεντρολίβανο, και  χτυπάμε.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με το μείγμα.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην μας στεγνώσουν, γυρνάμε τον φούρνο στον αέρα και ψήνουμε για ακόμα ένα τέταρτο, μέχρι οι πατατούλες μας να ροδίσουν.

 

Οι Χριστουγεννιάτικες πατάτες μου

Πατάτες φούρνου με τζίντζερ, πάπρικα και χυμό πορτοκάλι

Μία κλασική συνταγή με ένα spicy χριστουγεννιάτικο twist!

χριστουγεννιάτικες πατάτες με τζίντζερ και πάπρικα

«Χριστουγεννιάτικες πατάτες φούρνου με τζίντζερ, πάπρικα και χυμό πορτοκάλι. Μία κλασική συνταγή με ένα spicy εορταστικό twist!»

Υλικά

  • 1 – ½ κιλό πατάτες
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
  • Λιγο τζίντζερ τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πλένουμε τις πατάτες μας πολύ καλά -γιατί δεν θα τις καθαρίσουμε.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το μείγμα.

Τις βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο

Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε λίγο νερό στο πυρέξ

Βάζουμε τον φούρνο στον αέρα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Καλή σας Όρεξη!