Πέννες με τομάτα, τοματίνια, φρούτα θαλάσσης και φρέσκα αρωματικά

Εκτέλεση

Σε καυτό λάδι σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Ρίχνετε τα φρούτα θαλάσσης και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την φρέσκια τομάτα lucia, τα τοματίνια lucia, τα αρωματικά, το αλάτι, το πιπέρι και τα δίνετε μια βράση.

 

Βράζετε τις πένες al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε βαθιά σαλατιέρα.  Τα περιχύνετε με την σάλτσα, τα ανακατεύετε και σερβίρετε.

Συστατικά

  1. Πέννες - 300 γραμμάρια
  2. Ελαιόλαδο - ½ κούπα
  3. Σκόρδο - 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
  4. Κρεμμύδι - 1 ψιλοκομμένο
  5. Φρέσκα κρεμμυδάκια - 2 ψιλοκομμένα
  6. Φρούτα θαλάσσης - 200 γραμμάρια
  7. Λευκό κρασί - ½ κούπα
  8. Τομάτες Lucia - 2 τριμμένες
  9. Τοματίνια Lucia - 8 κομμένα στη μέση
  10. Διάφορα αρωματικά (θυμάρι, ρίγανη, δυόσμος) - 1 ματσάκι
  11. Αλάτι -
  12. Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο -