pizza margarita

Pizza Margarita αλά Lucia!

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακιά. Την αφήνουμ να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά την κόβουμε σε μπαλάκια 200γρ. περίπου για ταψάκι 28-30cm.
Την σκεπάζουμε μ’ ένα νοτισμένο πανάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες να ωριμάσει.

Αν κάτσει 24 ώρες θα είναι ακόμη κλύτερη και το μάξιμουμ που μπορεί να μείνει είναι 48 με 60 ώρες. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και πατάμε το μπαλάκι να ανοίξει με το κάτω μέρος της παλάμης με κυκλικές κινήσεις για να μην χαλάσουμε το στρόγγυλο σχήμα της.

Καλό είναι να μην την ανοίξουμε με τον πλάστη. Αφού την ανοίξουμε, την αλείφουμε με την σάλτσα της αρεσκείας μας, την στρώνουμε με τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο στους 270 με 300 βαθμούς για περίπου 4-5 λεπτά!

Συστατικά

  1. Αλεύρι τύπου 00 ιταλικό - 700 γραμμάρια
  2. Νερό - 350 ml
  3. Μαγιά σκόνη - 5 γραμμάρια
  4. Αλάτι - 25 γραμμάρια
  5. Ελαιόλαδο - 25 γραμμάρια