ψητές πατάτες

Ψητές πατάτες με σπανάκι και αγκινάρες

Πως θα φτιάξετε τις ψητές πατάτες:

 

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Απλώστε το λάδι επάνω τους με ένα πινέλο και ρίξτε τους το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ψήστε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα μέχρι να μπορείτε να τις τρυπήσετε με ευκολία.
  • Εντωμεταξύ, όσο θα ψήνονται οι πατάτες μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα με το σπανάκι και τις αγκινάρες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το τυρί κρέμα, την sour cream, τις καρδιές αγκινάρας, το σκόρδο, το baby σπανάκι, την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Όταν ψηθούν οι πατάτες και μαλακώσουν χαράξτε τις στη μέση ώστε να μπορέσετε να τις ανοίξετε.
  • Τοποθετήστε μεγάλες κουταλιές του μείγματος σε κάθε πατάτα και ψήστε τις πατάτες για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Καλή όρεξη. 🙂

Συστατικά

  1. Πατάτες Lucia’s Farm - 6 μεγάλες
  2. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
  3. Αλάτι - Πιπέρι
  4. Τυρί κρέμα - 100 γρ.
  5. Sour cream - ¼ του φλιτζανιού
  6. Τριμμένη μοτσαρέλα - 1 ½ φλιτζάνι
  7. Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ του φλιτζανιού
  8. Καρδιές αγκινάρας, κομμένες - 200 γρ.
  9. Baby σπανάκι ψιλοκομμένο - 500 γρ.
  10. Σκόρδο - 1 σκελίδα