σαλάτα

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και τοματίνια

Πως θα την φτιάξετε:

  • Ζεστάνετε ένα ένα μεγάλου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία
  • Πασπαλίστε τα κομμάτια του στήθους κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο μεριές, φροντίζοντας να απλωθούν καλά σε όλη την επιφάνεια του στήθους
  • Ψεκάστε καλά τον πάτο του τηγανιού με το σπρέι ελαιόλαδου
  • Τοποθετήστε τα κομμάτια του στήθους κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα για περίπου 6 λεπτά από την κάθε πλευρά
  • Όσο το κοτόπουλο ετοιμάζεται, ρίξτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ την ρόκα, τα τοματίνια, το κρεμμύδι,τις ελιές και ανακατέψτε τα καλά με μία τσιμπίδα κουζίνας
  • Σε ένα μικρό μπουκαλάκι τοποθετήστε το ελαιόλαδο και το ξύδι, κλείστε το καπάκι του και ανακινήστε καλά. Θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο από το dressing για το κοτόπουλο
  • Ρίξτε το dressing στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά για άλλη μία φορά
  • Μόλις τα στήθη κοτόπουλου είναι έτοιμα, κόψτε τα σε λεπτές φέτες και με ένα πινέλο αλείψτε το υπόλοιπο dressing επάνω τους
  • Πάρτε 4 πιάτα και χωρίστε τη σαλάτα σε ίσες μερίδες για κάθε πιάτο
  • Επιπλέον τοποθετήστε από ένα στήθος κοτόπουλου σε κάθε πιάτο και ρίξτε λίγο από το κατσικίσιο τυρί για περισσότερη γεύση

Η χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε παρέα με ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Καλή όρεξη 🙂

Συστατικά

  1. Στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 4 κομμάτια
  2. Αλάτι - 1/4 κ.γ.
  3. Μαύρο πιπέρι - 1/4 κ.γ.
  4. Ελαιόλαδο -
  5. Ρόκα - 5 φλιτζάνια
  6. Τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση - 1 φλιτζάνι
  7. Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες - 1/4 του φλιτζανιού
  8. Ελαιόλαδο - 1/4 του φλιτζανιού
  9. Ξύδι από κόκκινο κρασί - 1/4 του φλιτζανιού
  10. Ελιές καλαμών, κομμένες σε μικρά κομμάτια - 10
  11. Θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί - Μισό φλιτζάνι