Πως θα το φτιάξετε:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις μελιτζάνες για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέστε παραπάνω λάδι αν χρειαστεί. Η μελιτζάνες θα είναι έτοιμε μόλις μαλακώσουν
- Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού, μεταφέρετε τις μελιτζάνες μέσα σε ένα μπολ
- Προσθέστε στο τηγάνι που τηγανίσατε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε λίγο λάδι αν το κρίνετε απαραίτητο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι
- Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρετε τα και αυτά στο μπολ με τις μελιτζάνες
- Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα στο μπολ τις πατάτες, τις τομάτες, τα κολοκυθάκια, τον τοματοπελτέ και 200 ml νερό
- Πασπαλίστε με ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατέψτε καλά τα υλικά με μία μεγάλη κουτάλα, μεταφέρετε τα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε λίγο λάδι
- Ψήστε το μπριάμ για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένο και για άλλα 20 περίπου, ξεσκέπαστο
Το μπριάμ σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτα και ψωμάκι 🙂
Συστατικά
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 150 ml
- Μελιτζάνα, κομμένη στη μέση κατά μήκος - 1 μεγάλη
- Κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες - 1 μεγάλο
- Σκόρδο, ψιλοκομμένες - 2 φέτες
- Πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε μικρά κομμάτια - 800 γραμμάρια
- Τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm, κομμένες σε λεπτές φέτες - 6
- Τοματίνια Lucia’s Farm - 12
- Κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες - 5
- Τοματοπελτές - 300 γραμμάρια
- Ρίγανη - 1 κ.σ
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος - 2 κ.σ
- Αλάτι - Πιπέρι