Εκτέλεση
Απλώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα. Την τρυπάτε αρκετές φορές με ένα πηρούνι.
Στρώνετε επάνω ένα αντικολλητικό χαρτί και βάζετε μερικά ξερά όσπρια.
Ψήνετε τη ζύμη στο φούρνο για 10 λεπτά. Πετάτε το χαρτί με τα όσπρια.
Σε καυτό λάδι σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνετε τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα δίνετε μια βράση.
Μόλις κρυώσεις το μείγμα, ρίχνετε τα αβγά, το ανθότυρο, το δυόσμο και ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα, το στρώνετε καλά και προσθέτετε το μπέικον.
Πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.
Κόβετε τις τομάτες σε μισές ροδέλες και τις στρώνετε επάνω στο μείγμα.
Αλατίζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 30 λεπτά.
Συστατικά
- Ζύμη για τάρτα - 300 γραμμάρια
- Τομάτες Lucia - 4
- Ελαιόλαδο - 1/3 κούπας
- Πράσο ψιλοκομμένο - 1
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 1
- Σκόρδο ψιλοκομμένο - 1 σκελίδα
- Κολοκυθάκια σε μισές ροδέλες - 2
- Κρέμα γάλακτος - ½ κούπα
- Αβγά - 2
- Ανθότυρο τριμμένο - 1 κούπα
- Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος - 5 φύλλα
- Μπέικον - 5 φέτες
- Κεφαλοτύρι τριμμένο - 3/4 κούπας
- Αλάτι -
- Πιπέρι -