Ψητά τοματίνια με τυρί ρικότα
Πως θα το φτιάξετε:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τα τοματίνια στη μέση
- Τοποθετήστε τις τομάτες σε ένα ταψί μαζί με τις ελιές
- Ρίξτε το λάδι και αλατοπιπερώστε
- Ψήστε μέχρι να αρχίσει να βγαίνει η φλούδα της τομάτας και να βγάλουν όλα τα υγρά τους – Περίπου για 20 λεπτά
- Μόλις είναι έτοιμες, ρίξτε από πάνω το τυρί ρικότα, τον χυμό λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φύλλα της μέντας
- Σερβίρετε με ζεστή (ή ακόμη καλύτερα φρεσκοψημμένη) μπαγκέτα
Μοιραστείτε το στο facebook
ή εκτυπώστε
Συστατικά
- Τοματίνια Lucia’s Farm - 4 φλιτζάνια
- Ελιές της αρεσκείας σας - Μισό φλιτζάνι
- Αλάτι - Πιπέρι
- Τυρί ρικότα - Μισό φλιιτζάνι
- Χυμός λεμονιού - Από μισό λεμόνι
- Φύλλα μέντας ψιλοκομμένα - 15
- Ζεστή μπαγκέτα - Για το σερβίρισμα