Κόβετε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τις τομάτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και το σκόρδο. Σοτάρετε 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε τις τομάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15 λεπτά, έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο.
Προσθέστε το νερό και το χυμό πορτοκάλι και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη 15 λεπτά, έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο.
Προσθέστε τον βασιλικό και αλατοπιπερώστε.
Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και τοποθετήστε την σε ένα μπλέντερ προκειμένου να την κάνετε πουρέ.
Σερβίρετε τη σούπα σε ένα μπολ. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με σάλτσα πέστο και ξινή κρέμα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Εάν συνεχίσετε την περιήγηση σας στο luciasfarm.gr, αποδέχεστε τη χρήση τους:ΣυμφωνώΠερισσότερα