ζυμαρικά
06 Φεβ

Ζυμαρικά με μαριναρισμένα τοματίνια

Ποιος δεν λατρεύει τα ζυμαρικά; Είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορούμε να το συνδυάσουμε με χίλια δυο υλικά και να γίνει κατάλληλο για όλες τις γευστικές προτιμήσεις.

Επειδή κι εμείς στην Lucia’s Farm αγαπάμε τα ζυμαρικά, σήμερα θα τα μαγειρέψουμε με μαριναρισμένα τοματίνια μέσα σε μία απλή και γευστική μαρινάδα.

Το πιάτο που θα σας παρουσιάσουμε είναι ιδανικό τόσο για το μεσημεριανό σας όσο και για ένα ρομαντικό βραδινό και μπορείτε να το σερβίρετε είτε ζεστό είτε κρύο.

ζυμαρικά

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
  • ½  φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 900 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμόνι. Μπορείτε να κρατήσετε λίγο παραπάνω για το τέλος.
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 700 γραμμάρια μακαρόνια
  • 250 γραμμάρια bocconcini μοτσαρέλας

 

Πως θα τα φτιάξετε:

Σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε λίγο λάδι και σοτάρετε τις σκελίδες σκόρδου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμες αφήστε τις να κρυώσουν.

Τοποθετήστε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τα τοματίνια, μισό φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Ρίξτε μέσα στο μπολ το λάδι από το σκόρδο που σοτάρατε και μαρινάρετε τα υλικά σας για περίπου μισή ώρα φροντίζοντας να τα ανακατεύετε συχνά.

Βράστε τα ζυμαρικά τόσο ώστε να γίνουν al dente, στραγγίξτε τα και προσθέστε τα στο μπολ με το μείγμα σας μαζί με τα bocconcini μοτσαρέλας και το επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

ζυμαρικά

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά

Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Μπορείτε να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας είτε ζεστά είτε κρύα.

Μη ξεχάσετε να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Καλή όρεξη 🙂