πατατοσαλάτα με σχοινόπρασο
19 Ιαν

Πατατοσαλάτα με σχοινόπρασο

Η πατατοσαλάτα με σχοινόπρασο είναι μια από τις εύκολες, διαχρονικές και απλές συνταγές. Συνοδεύει αρμονικά τα κυρίως πιάτα, δίνοντας ιδιαίτερο άρωμα, χρώμα και γεύση.

H συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα μοιάζει κλασική, όμως δεν είναι! Αυτή η πατατοσαλάτα με σχοινόπρασο δεν περιέχει μαγιονέζα, κάνοντάς την έτσι μια υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική επιλογή. Με λίγα υλικά, σε λίγο χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε αυτή την εκδοχή της πατατοσαλάτας που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε.

 

Υλικά για την πατατοσαλάτα με σχοινόπρασο:

  • 4 μεσαίες πατάτες
  • ½ φλιτζάνι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα τύπου Dijon
  • Αλάτι kosher
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

πατατοσαλάτα με σχοινόπρασο

Εκτέλεση:

  • Αλατίζουμε το νερό και σιγοβράζουμε τις πατάτες ολόκληρες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
  • Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, σουρώνουμε και ρίχνουμε χλιαρό νερό για να κρυώσουν
  • Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους
  • Φτιάχνουμε το dressing αναμιγνύουμε το σχοινόπρασο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν απαλή υφή
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το dressing μουστάρδας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε

 

Εκτός από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,  μπορείτε να προσθέστε φρέσκο κάρδαμο, ψιλοκομμένη ρόκα, φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη. Τα μυρωδικά ενισχύουν το άρωμα και εμπλουτίζουν τη γεύση.  Επιπλέον, μπορεί η πατατοσαλάτα να θεωρείται ως ένα θεσπέσιο καλοκαιρινό φαγητό, λόγω του ότι σερβίρεται κρύα ή μετά από κάποιες ώρες παραμονής στο ψυγείο, ωστόσο, μπορεί να σερβιριστεί και φρεσκοβρασμένη την ίδια ημέρα, σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή.

Η έντονη γεύση του dressing της με τη μουστάρδα την καθιστά ιδανική για συνοδευτικό όλων των κρεατικών, ιδιαίτερα των ψητών ή βραστών.