γιορτινό τραπέζι
16 Δεκ

2 συνοδευτικά πατάτας για το γιορτινό τραπέζι

Η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου πλησιάζει και δεν θα μπορούσαμε παρά να αρχίσουμε να σας προτείνουμε συνταγές για το γιορτινό τραπέζι σας!

 

Πατατοσαλάτα με ρόκα, αγκινάρες και κάπαρη

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μισό κιλό πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες στα 4
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¾ του φλιτζανιού καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, πλυμένη καλά και στραγγισμένη
  • 75 γραμμάρια baby ρόκα

γιορτινό τραπέζι

Πως θα την φτιάξετε:

  • Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τις στην άκρη να κρυώσουν
  • Εν τω μεταξύ ρίξτε σε ένα μπολ την μουστάρδα Dijon και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά
  • Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέστε την κάπαρη, τις αγκινάρες και αλατοπιπερώστε
  • Ρίξτε το dressing της μουστάρδας και την ρόκα και ανακατέψτε καλά

 

Πατάτες της δούκισσας

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 750 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Μία πρέζα λευκό πιπέρι
  • 2 έξτρα κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι

γιορτινό τραπέζι

Πως θα τις φτιάξετε:

  • Βάλτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και σκεπάστε τις με κρύο νερό
  • Βράστε τις σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Μόλις είναι έτοιμες, στραγγίξτε τις και βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα
  • Σε υψηλή θερμοκρασία, μαγειρέψτε τις πατάτες για 1 λεπτό, κουνώντας την κατσαρόλα, μέχρι να εξατμιστέι η υγρασία
  • Με ένα εργαλείο για πουρέ, κάντε τις πατάτες σας πουρέ
  • Βάλτε τον πουρέ σε ένα μπολ και ρίξτε το βούτυρο και τους 2 κρόκους και ανακατέψτε καλά – Αλατοπιπερώστε
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μεγάλο ταψί απλώστε χαρτί ψησίματος
  • Πάρτε ένα κορνέ και βάλτε όσο περισσότερο από το μείγμα πατάτας χωράει
  • Κάντε σχέδια με το κορνέ πάνω στο χαρτί ψησίματος
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τους 2 έξτρα κρόκους με το νερό και απλώστε το μείγμα πάνω από τις πατάτες με ένα πινέλο σιλικόνης
  • Ψήστε περίπου για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα
  • Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρετε τις σε μία πιατέλα μαζί με λίγα φύλλα μαϊντανού

Εσείς τί σκέφτεστε να ετοιμάσετε για το εορταστικό σας τραπέζι; 🙂