χταπόδι στιφάδο
18 Απρ

Λίγο έμεινε μέχρι να ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα και δεν θα μπορούσαμε παρά να συνεχίσουμε να σας προτείνουμε νηστίσιμες συνταγές. Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε το πιο λαχταριστό χταπόδι στιφάδο, που θα κάνει τη νηστεία πιο εύκολη 🙂

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1300 γραμμάρια χταπόδι
  • 1 κιλό μικρά κρεμμύδια
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξίδι
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 640 γραμμάρια τομάτες baby σε τσαμπί Lucia’s Farm
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Πως θα το φτιάξετε:

  • Σε περίπτωση που το χταπόδι είναι ξερό, βάλτε το από το βράδυ να μουσκέψει και να μαλακώσει
  • Κόψτε το σε κομμάτια, περίπου 1-2 δάχτυλα το καθένα
  • Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα κρεμμύδια, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τις τομάτες
  • Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάστε με το νερό
  • Αφήστε το χταπόδι να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά

Καλή όρεξη 🙂