κέτσαπ
15 Ιούν

Σπιτική κέτσαπ με φρέσκες τοματούλες Lucia

Τους καλοκαιρινούς μήνες, το μπουκάλι που όλοι αναζητούμε ανοίγοντας το ψυγείο, αμέσως μετά από αυτό με το παγωμένο νερό, είναι το μπουκαλάκι της κέτσαπ! Η κέτσαπ είναι αναμφισβήτητα το πιο απολαυστικό καρύκευμα για ψητά κρεατικά στα κάρβουνα, ενώ παράλληλα αποτελεί το πλέον απαραίτητο dip σε παιδικά γεύματα! Αυτή την εποχή λοιπόν, που οι τομάτες είναι ιδιαίτερα ζουμερές και νόστιμες, είναι η κατάλληλη περίοδος για να φτιάξετε τη δική σας θρεπτική και πεντανόστιμη κέτσαπ με ολόφρεσκες τομάτες Lucia! Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και μπορεί να σας προσφέρει ένα διασκεδαστικό απόγευμα παρέα με τους μικρούς μάγειρες του σπιτιού!

κέτσαπ

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1½ κιλό φρέσκες τομάτες Lucia’s Farm
  • ¼ φλυτζάνι μηλόξυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2½ κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Γούστερ σως (Worcestershire sauce)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ¼ μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Διαδικασία

1.Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.

κέτσαπ

2.Ξεκινάμε το βράσιμο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μόλις πάρει μία βράση το μείγμα μας, ελαττώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 30 με 60 λεπτά.

κέτσαπ

3.Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος (δοκιμάζουμε ενδιάμεσα μέχρι να επιτύχουμε τη γεύση που επιθυμούμε), βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με έναν πολτοποιητή ή χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος από ένα πιρούνι.

4.Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει.

5.Αφού κρυώσει, την περνάμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

6.Η κέτσαπ μας είναι έτοιμη και φυλάσσεται στο ψυγείο για 14 ημέρες!

κέτσαπ