τηγανίτες πατάτας
18 Ιαν

The Restaurant Project: Τηγανίτες πατάτας by Canteen

Τηγανίτες πατάτας με φέτα, τσίλι, καραμελωμένο bacon και τοματίνια κονφί

Όπως έχουμε ξαναπεί το «The Restaurant Project» είναι εκείνη η στιγμή που τα τοματίνια και οι πατάτες της Lucia’s Farm πέφτουν στα χέρια των σεφ των πιο ξεχωριστών εστιατορίων και bars και γίνονται υλικό έμπνευσης για την κουζίνα τους!

Οι γευστικές επισκέψεις μας συνεχίζονται στην κουζίνα του Canteen* στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήσαμε τον σεφ Ευάγγελο Ασημακόπουλο, ο οποίος μας ετοίμασε τις πιο νόστιμες τηγανίτες πατάτας με φέτα, τσίλι, καραμελωμένο bacon και τοματίνια κονφί Lucia’s Farm.

τηγανίτες πατάτας

Υλικά:

  • 2 πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 10 φέτες καπνιστή πανσέτα
  • 2 κουτ. σούπας maple syrup
  • 1 συσκευασία τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο

τηγανίτες πατάτας

Πως θα τις φτιάξετε:

 

Ζύμη τηγανίτας:

 

Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μαχαίρι με τον τρίφτη, αλατίζουμε λίγο και στίβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το εσαλότ, την πιπεριά τσίλι και τριμμένη φέτα.

Ρίχνουμε χτυπημένο το αυγό, το baking powder και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

 

Τοματίνια κονφί:

 

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς τα τοματίνια και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το σκόρδο και το θυμάρι. Ψήνουμε στον φούρνο 140 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Καραμελωμένο bacon:

 

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φώτια βάζουμε τις φέτες bacon μέχρι να γίνουν τραγανές και ρίχνουμε το maple syrup.

 

Ψήνουμε σ’ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν.

Στήνουμε τις τηγανίτες την μία πάνω στην αλλά βάζοντας ανάμεσα τις καραμελωμένες φέτες bacon.

Σερβίρουμε με κουταλιά sour cream, ψιλοκομμένο τσίλι, μαϊντανό και σχινόπρασο και τα τοματίνια κονφί. Προαιρετικά προσθέτουμε maple syrup από πάνω.

 

Ευχαριστούμε το Canteen για τη φιλοξενία του 🙂

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

Βρείτε το Canteen στην οδό Δημ. Γούναρη 7, στη Θεσσαλονίκη.

*Τα τελευταία χρόνια το Canteen πρωταγωνιστεί στον γευστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας επάξια τις εντυπώσεις για το ξεχωριστό φαγητό και την κουζίνα του!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή του «The Restaurant Project» εδώ