Το ξέρουμε ότι αγαπάτε τις τομάτες όσο και εμείς και ότι δεν θέλετε να λείπουν από το καθημερινό σας τραπέζι ούτε τον χειμώνα. Γι’αυτό σήμερα θα σας προτείνουμε 2 πεντανόστιμες σαλάτες με τομάτα!
Σαλάτα με τοματίνια, βασιλικό και κρουτόν
Τι θα χρειαστείτε:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 φέτες ψωμί (ότι έχετε στο σπίτι) κομμένες σε μικρούς κύβους
- Περίπου 900 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- Μιάμιση κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1-2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Μισό φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Πως θα την φτιάξετε:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ζεστάνετε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά
- Ρίξτε τους κύβους ψωμιού και ανακατέψτε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανοί
- Όσο ψήνετε το ψωμί, ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τοματίνια, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
- Όταν ψηθεί το ψωμί, ρίξτε το μείγμα με τα τοματίνια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά για περίπου 5 λεπτά
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε τα φύλλα του βασιλικού
- Ρίξτε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω την παρμεζάνα
- Ψήστε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
- Βγάλτε την σαλάτα από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε
Σαλάτα με τομάτα και φέτα
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 μέτριο προς μεγάλο κρεμμύδι
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 200 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm
- 5 τομάτες Lucia’s Farm κομμένες στη μέση
- 200 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε χοντρές φέτες
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Μισό φλιτζάνι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Πως θα την φτιάξετε:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Ρίξτε λίγο λάδι και ψήστε το για περίπου 30 λεπτά
- Ρίξτε την φέτα στο ταψί μαζί με λίγο ακόμη ελαιόλαδο
- Πάνω από κάθε κομμάτι φέτας βάλτε μία φέτα τομάτα
- Ρίξτε και τα τοματίνια κατά μήκος του ταψιού
- Ρίξτε το πιπέρι και ψήστε για 35-40 λεπτά
- Σε ένα μικρό τηγάνι ρίξτε το βαλσάμικο και την ζάχαρη και αφήστε τα να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά
- Μόλις ψηθούν οι τομάτες, αφήστε τις να κρυώσουν 5 λεπτά και ρίξτε τα φύλλα βασιλικού και το βαλσάμικο
- Σερβίρεται ζεστή
Καλή όρεξη 🙂