μένουμε σπίτι
07 Απρ

Μένουμε Σπίτι και φτιάχνουμε τον δικό μας κήπο

Μένουμε Σπίτι και φτιάχνουμε τον δικό μας κήπο! Πώς θα σας φαινόταν να έχετε τη δικιά σας παραγωγή από φρούτα και λαχανικά; Υπάρχει τρόπος και σας τον δείχνουμε παρακάτω.

Τομάτες

μένουμε σπίτι

Μία τομάτα μπορεί να περιέχει εκατοντάδες σπόρους. Κόψτε μία τομάτα στη μέση και φυτέψτε την σε γλάστρα με χώμα. Κρατήστε τη γλάστρα σε ένα ζεστό μέρος.

Μαρούλια

μένουμε σπίτι

Κόψτε την βάση του μαρουλιού και τοποθετήστε την σε ένα ποτήρι με πολύ λίγο νερό. Περιμένετε μέχρι να βγουν καινούριοι μίσχοι και μεταφυτέψτε σε μία γλάστρα με χώμα.

Μέντα και βασιλικός

μένουμε σπίτι

Πάρτε μερικά κλωναράκια από μέντα και βασιλικό και κόψτε τα ώστε το μέγεθος τους να είναι 7.5 εκ. Βάλτε τα σε ένα ποτήρι με λίγο νερό και περιμένετε μέχρι να βγάλουν ρίζες. Μόλις γίνει αυτό, πρέπει να τα μεταφέρετε σε γλάστρα με χώμα.

Βατόμουρα

Ένα βατόμουρο μπορεί να περιέχει έως και 120 σπόρους. Πιέστε σε ένα σουρωτήρι το βατόμουρο και προσπαθήστε να ξεχωρίσετε τους σπόρους. Φυτέψτε τους σε μία γλάστρα και κρατήστε την σε μέρος που αερίζεται καλά.

Αβοκάντο

μένουμε σπίτι

Το αβοκάντο έχει έναν σπόρο στο κέντρο του. Αφαιρέστε τον, καθαρίστε τον και στεγνώστε τον καλά. Περάστε 4 οδοντογλυφίδες και τοποθετήστε τον σε ένα ποτήρι με νερό. Οι οδοντογλυφίδες θα κρατήσουν τον σπόρο ώστε να μη πέσει. Μόλις οι ρίζες φτάσουν τα 7.5 εκ., μεταφέρετε τον σπόρο σε μία γλάστρα με χώμα.

Λεμόνι

Ένα λεμόνι μπορεί να περιέχει έως και 15 σπόρους. Μέσα σε ένα βαζάκι με χώμα, φυτέψτε τους σπόρους και καλύψτε το βαζάκι με σελοφάν στο οποίο θα έχετε ανοίξει μικρές τρύπες με μία οδοντογλυφίδα.

Φρέσκο κρεμμυδάκι και σέλινο

μένουμε σπίτι

Πάρτε ορισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόψτε τα κοτσάνια τους. Βάλτε τα κοτσάνια σε ποτήρι με λίγο νερό και περιμένετε να μεγαλώσουν οι ρίζες. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε γλάστρα με χώμα.

Η ίδια διαδικασία ισχύει και για το σέλινο

Ξερό κρεμμύδι και σκόρδο

μένουμε σπίτι

Κόψτε το κρεμμύδι για να γίνει τετράγωνο, κρατώντας όμως την κορυφή του. Φυτέψτε το σε μία γλάστρα με χώμα, με την κορυφή προς τα κάτω και περιμένετε μέχρι να βγουν τα δικά σας κρεμμύδια. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το σκόρδο, μόνο που στην περίπτωση του, πρέπει να φυτέψετε τις σκελίδες.

Tips για τους πρώτους σας σπόρους

Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι

μένουμε σπίτι

Χρησιμοποιήσατε το χυμό από ένα λεμόνι; Τότε μη το πετάξετε! Αφαιρέστε το εσωτερικό του λεμονιού και κάντε μία σταυροειδή τομή το πάτο της κάθε λεμονόκουπας. Γεμίστε τις κούπες με χώμα και ρίξτε τους σπόρους σας. Μόλις βγουν τα πρώτα κλωνάρια, φυτέψτε τις κούπες μέσα σε γλάστρα με χώμα.

Χρησιμοποιήστε τις χάρτινες συσκευασίες αυγών

Μόλις αδειάσετε τις συσκευασίες, γεμίστε τις με χώμα και φυτέψτε τους σπόρους σας. Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα κλωνάρια, μεταφέρετε τις θήκες σε μία γλάστρα με χώμα.

 

Καλά κηπουρέματα 🙂