Πως θα βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο
16 Απρ

Πως θα βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και το βάψιμο των Πασχαλινών αυγών είναι στο πρόγραμμα. Φέτος που όλοι έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείτε να πειραματιστείτε να βάψετε τα αυγά σας με έναν διαφορετικό τρόπο από τις βαφές του εμπορίου. Θα σας δείξουμε πως θα βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας κυρίως φρούτα και λαχανικά. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορούν να συμμετέχουν και οι μικροί μας φίλοι!

Κόκκινο/ροζ χρώμα:

Για να πετύχετε τα συγκεκριμένα χρώματα θα χρειαστείτε ψιλοκομμένα πατζάρια ή φύλλα τριανταφυλλιάς

Κίτρινο χρώμα:

Για κίτρινο χρώμα χρησιμοποιήστε φλούδες από κρεμμύδι ή φλούδες από πορτοκάλι. Επίσης μπορείτε να προσθέστε λίγο κρόκο Κοζάνης.

Πράσινο χρώμα:

Για φυσικό πράσινο χρώμα χρησιμοποιήστε μαϊντανό ή φύλλα από σπανάκι

Καφέ χρώμα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελληνικό καφέ ή καφέ φίλτρου!

Πορτοκαλί χρώμα:

Χρησιμοποιήστε τριμμένο καρότο και προσθέστε λίγη πάπρικα.

Μωβ χρώμα:

Για να πετύχετε το μωβ χρώμα, χρησιμοποιήστε τα φύλλα του κόκκινου λάχανου που θα δώσουν ένα μωβ-μπλε χρώμα. Χρειάζεστε μισό κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε και βατόμουρα.

Πως θα βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο

Διαδικασία:

  • Αφού διαλέξετε το χρώμα που θέλετε, ρίχνετε το αντίστοιχο υλικό σε μία κατσαρόλα μαζί με τα αυγά και γεμίζετε με νερό, φροντίζοντας να καλύπτει τα αυγά και να τα ξεπερνάει κατά 2-3 δάχτυλα.
  • Προσθέστε λευκό ξίδι και βράστε για περίπου 30 λεπτά. Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, βράστε για περισσότερη ώρα.
  • Στη συνέχεια σουρώνετε το νερό και το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα, αυτή τη φορά μαζί με τα αυγά τα οποία θα αφήσετε να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Αφήστε τα αυγά να στεγνώσουν καλά και σκουπίστε τα με ένα πανάκι που θα έχετε βουτήξει σε λάδι, προκειμένου να γυαλίσουν.

Καλό βάψιμο!