πουρέ
13 Δεκ

Κοκκινιστό μοσχαράκι με σπιτικό πουρέ

Όπως σας υποσχεθήκαμε, συνεχίζουμε με τις εορταστικές συνταγές. Το κοκκινιστό μοσχαράκι αποτελεί ένα παραδοσιακό γιορτινό γεύμα της ελληνικής κουζίνας. Μπορεί να συνδυαστεί με μακαρόνια, ρύζι καθώς και με άλλα πολλά συνοδευτικά. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή που συνδυάζει το μοσχαράκι με πουρέ πατάτας από πεντανόστιμες πατάτες της Lucia’s Farm!

Τι θα χρειαστείτε:

 

  • Πατάτες  Lucia’s Farm 500 γραμμάρια (4-5 πατάτες)
  • Βούτυρο – όσο περισσότερο τόσο πιο νόστιμος. Ξεκινήστε με 2 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα (είτε φρέσκο – είτε εβαπορέ) 60ml . Όσο λιγότερο γάλα τόσο πιο πηχτός κ μαστιχωτός θα γίνει ο πουρές
  • Μίνι μπίμερ ή ραβδομπλέντερ
  • Μοσχαράκι 1 κιλό. Ζητήστε μαλακό κομμάτι από τον κρεοπώλη.
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1,5 γεμάτη κουτάλια της σούπας πελτέ τομάτας
  • 3- τομάτες Lucia’s Farm ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τετράγωνα κομματάκια
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε τετραγωνάκια κομματάκια
  • 2-3 καρότα τριμμένα
  • Οποιοδήποτε φρέσκο μυρωδικό υπάρχει π.χ. βασιλικό , δυόσμο , μαϊντανό, ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

Πως θα φτιάξετε τον πουρέ:

πουρέ

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τες στα 4.

Βάλτε τες σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει και αφήστε τες να βράσουν. Οι πατάτες θα είναι έτοιμες όταν θα μπορείτε να τις τρυπήσετε με ευκολία με ένα πιρούνι. (τουλάχιστον 30’ βράσιμο).

Σουρώστε τις πατάτες και πετάξτε το νερό.

Βάλτε την κατσαρόλα πάλι στο μάτι χωρίς να καίει και ρίξτε τις πατάτες , το βούτυρο , το γάλα, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε με το μίνι μπίμερ μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να γίνουν πουρές.

 

Πώς θα φτιάξετε το κρέας:

πουρέ

Κόψτε το κρέας σε κομματάκια και βάλτε το σε κατσαρόλα μόνο με νερό  (ίσα ίσα να το σκεπάζει) και βράστε 30′ ενώ παράλληλα ξαφρίζετε συνεχώς με ένα κουτάλι.

Μετά τα 30′ ρίξτε το κρεμμύδι και προσθέστε ζεστό νερό (εάν χρειάζεται) για να έχει ο πάτος της κατσαρόλας νερό και αφήστε για  15′ σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα ρίξτε τον τοματοπελτέ και ανακατέψτε ελαφριά να πάει παντού και να μαγειρευτεί 10′ σε μέτρια φωτιά.

Ρίξτε τις τομάτες, τις κόκκινες πιπεριές, τα καρότο, τα φρέσκα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Κλείστε το καπάκι και ελέγξτε ότι υπάρχει νερό στην κατσαρόλα περίπου μέχρι την μέση από το κρέας. Εάν δεν υπάρχει ρίξτε ζεστό νερό. Βράστε το φαγητό για 1 ώρα τουλάχιστον.

Δοκιμάστε το κρέας και εάν είναι σκληρό βράστε το λίγο περισσότερο.

(Όσο πιο μικρό είναι κομμένο το κρέας τόσο πιο γρήγορα θα μαλακώσει).

Όταν είναι έτοιμο το φαγητό ρίξτε 2 γύρες λάδι στην κατσαρόλα και σβήστε το μάτι. Αφήστε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι για να μαγειρευτεί ελαφρά και το λάδι.

Το φαγητό μας είναι ελαφρύ γιατί το λάδι μπαίνει στο τέλος.

 

Καλή όρεξη σε όλους! 🙂