πατατοκροκέτες
03 Δεκ

Πατατοκροκέτες με τυρί και μπέικον

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε πατατοκροκέτες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια σας.

 

Τι θα χρειαστέιτε:

  • 7-8 μεγάλες πατάτες Lucia’s Farm
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 100 γραμμάρια τυρί cheddar τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μερικές φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

 

πατατοκροκέτες

Πώς θα τις φτιάξετε:

Βράστε τις πατάτες για περίπου 30-40 λεπτά με τη φλούδα. Μόλις βράσουν, αφήστε τις να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίστε τις.

Μόλις κρυώσουν λίγο ακόμη οι πατάτες πρέπει να τις λιώσετε ώστε να γίνουν πουρές.

Τηγανίστε το μπέικον καλά προκειμένου να γίνει έξτρα τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο κόψτε το σε μικρά κομματάκια.

Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ τις λιωμένες πατάτες με το τυρί και το μπέικον και ανακατέψτε καλά το μείγμα.

Τοποθετήστε το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ξεχωριστό μπολ το καθένα.

Πάρτε λίγο από το μείγμα της πατάτας και σχηματίστε με το χέρι σας μικρές μπαλίτσες.

Περάστε την κάθε μπαλίτσα πρώτα μέσα από το μπολ με το αλεύρι μετά στο μπολ με τα αυγά και τέλος στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά.

Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε το λάδι και αφήστε το να κάψει σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο τοποθετήστε τις κροκέτες και αφήστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, με μεγάλη προσοχή να μη σας καούν.

Απλώστε σε μία μεγάλη πιατέλα αρκετά φύλλα απορροφητικό χαρτί.

Μόλις οι κροκέτες είναι έτοιμες τοποθετήστε τις στην πιατέλα προκειμένου το χαρτί να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε τις κροκέτες σε μία καινούρια πιατέλα με λίγο μαρούλι και τις φέτες λεμόνι.

 

Θέλετε να κάνετε το πιάτο σας πιο ενδιαφέρον; Νομίζουμε πως η απάντηση σας είναι ναι.

Συνοδεύστε τις πατατοκροκέτες σας με ένα πολύ γευστικό και απλό dip!

πατατοκροκέτες

Τι θα χρειαστείτε:

  • 250 ml μουστάρδα Dijon
  • 65 ml μέλι

Πώς θα το φτιάξετε:

Μέσα σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε τη μουστάρδα με το μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απολαύστε τις ζεστές σας πατατοκροκέτες με το μοναδικό dip που σας προτείνουμε και πείτε μας τη γνώμη σας!

Καλή όρεξη 🙂