Σχεδόν σε κάθε ελληνικό τραπέζι κάθε μεσημέρι εκτός από το κυρίως γεύμα υπάρχει πάντα και μία σαλάτα!
Αυτή η σαλάτα συνήθως είναι με μαρούλι, με λάχανο ή χωριάτικη.
Σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε μια διαφορετική σαλάτα, αυτή τη φορά με πατάτα!
Υλικά
- 6 μέτριες πατάτες Lucia’s Farm
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- 2 μεγάλα ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 5 βραστά αυγά
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 ½ κούπα μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πίπερι
- Λίγη πάπρικα για το γαρνίρισμα
Πως θα την φτιάξετε
Γεμίστε μία μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Ρίξτε αρκετό αλάτι μέσα στο νερό (εκτός αν δεν είστε μεγάλοι φαν). Αφήστε τις πατάτες να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε τις πατάτες για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να μπορείτε να τρυπήσετε εύκολα τις πατάτες με ένα μαχαίρι.
Στραγγίξτε καλά τις πατάτες και αφήστε τις να φτάσουν σε μία θερμοκρασία στην οποία θα μπορείτε να τις χειριστείτε.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. (Το ιδανικό θα ήταν να τις κόψετε σε κύβους).
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ποτίστε τις με το ξύδι. Ανακατέψτε καλά για να πάει παντού το ξύδι. Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν για άλλα 10 λεπτά.
Ρίξτε μέσα στο μπολ τα κρεμμύδια και το σέλινο και ανακατέψτε καλά.
Ξεφλουδίστε 4 απο τα αυγά και κόψτε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα στο μείγμα της πατάτας και ανακατέψτε.
Ρίξτε μέσα στο μείγμα το καλαμπόκι και ανακατέψτε.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατέψτε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίξτε το μείγμα της μουσταρδομαγιονέζας στο μείγμα της πατάτας και ανακατέψτε καλά προκειμένου να πάει παντού.
Προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.
Ξεφλουδίστε το τελευταίο αυγό και κόψτε το σε λεπτές φέτες τις οποίες θα τοποθετήσετε στην κορυφή της σαλάτας σας.
Ρίξτε από πάνω την πάπρικα.
Αφήστε τη σαλάτα για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!