Πικ-νικ στο σπίτι
30 Απρ

Πικ-νικ στο σπίτι

Τα πικ-νικ είναι συνώνυμα με τους εξωτερικούς χώρους και σίγουρα είναι πιο ευχάριστο να γίνονται σε μια παραλία, σε ένα δάσος ή σε ένα πάρκο. Δυστυχώς όμως αυτό στις μέρες μας δεν είναι εφικτό. Γι’αυτό και εμείς σας παροτρύνουμε να οργανώσετε ένα πικ-νικ στο σπίτι σας.

Στρώστε τις κουβέρτες

Πικ-νικ χωρίς κουβέρτα γίνεται; Δεν γίνεται! Από τη στιγμή που θα βρίσκεστε μέσα στο σπίτι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη βρωμιά και την άμμο, πράγμα που δεν θα σας περιορίσει στο να χρησιμοποιήσετε μία κουβέρτα που έχετε αποκλειστικά για τα πικ-νικ. Στρώστε την πιο όμορφη κουβέρτα σας και κάντε το πρώτο βήμα για ένα πετυχημένο πικ-νικ εσωτερικού χώρου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ωραίο χαλάκι.

Νιώστε άνετα

Πικ-νικ στο σπίτιΑπλώστε πάνω από την κουβέρτα μεγάλες μαξιλάρες προκειμένου να νιώθετε πιο βολικά στο πάτωμα. Σε περίπτωση που δεν έχετε μαξιλάρες, τα μαξιλάρια του καναπέ αποτελούν επίσης μία ιδανική λύση.

Στήστε το σκηνικό

Πικ-νικ στο σπίτι

Έχουμε συνηθίσει όλα τα πικ-νικ να γίνονται στη φύση. Καιρός να φέρουμε τη φύση μέσα στο σπίτι μας. Μαζέψτε όλα τα φυτά εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου που έχετε, γύρω από το μέρος που θα στήσετε το πικ-νικ σας, προκειμένου να νιώσετε έστω και για λίγο ότι είστε κοντά στη φύση. Επιπλέον, μπορείτε σε περίπτωση που έχετε κάποιο πίνακα που να παραπέμπει στη φύση, να τον φέρτε κι αυτόν στο μέρος του πικ-νικ.

Επιλέξτε τα κατάλληλα φαγητά

Πικ-νικ στο σπίτι

Μία πιατέλα τυριών μαζί με άφθονα φρούτα εποχής, αλλαντικά, ξηρούς καρπούς, ελιές και αρτοσκευάσματα, αποτελεί την ιδανική επιλογή. Γενικά προτείνουμε φαγητά που μπορείτε να φάτε εύκολα με τα χέρια σας. Φυσικά είναι στη δική σας επιλογή να χρησιμοποιήσετε ό,τι φαγητό θέλετε, ακόμη και το φαγητό που μαγειρέψατε σήμερα! Σημαντικό είναι να μη ξεχάσετε τα αναψυκτικά. Η σπιτική λεμονάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή. Αν θέλετε όμως να το ρίξετε έξω, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας κοκτέιλ.

Σερβίρετε με στυλΠικ-νικ στο σπίτι

Δεν είναι απαραίτητο φυσικά να έχετε καλάθι πικ-νικ, αλλά αν διαθέτετε, θα ήταν όμορφο να το χρησιμοποιήσετε.