πίτσα
22 Φεβ

Πίτσα από γαλλική μπαγκέτα

Μαγειρική παρέα με παιδιά, χωρίς πίτσα γίνεται; Δεν γίνεται! Και ποιος είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να φτιάξετε στα μία πίτσα; Μα φυσικά με μία γαλλική μπαγκέτα!

Ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να σας βοηθήσουν στην παρασκευή, λόγω απουσίας της ζύμης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε την μπαγκέτα στη μέση και να την ψήσετε. Όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα στους μικρούς μας φίλους.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο χωρίς κόκαλο στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 1/3 του φλιτζανιού πέστο βασιλικού
  • 1/2 του φλιτζανιού τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 1 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τριμμένη τυρί παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

πίτσα

Πως θα την φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και λίγο αλάτι
  • Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από τη φωτιά
  • Χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε την μπαγκέτα κατά μήκος
  • Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με την κομμένη μεριά προς τα πάνω
  • Απλώστε την πέστο στην μπαγκέτα
  • Τοποθετήστε τη μισή ποσότητα από κοτόπουλο και τοματίνια πάνω στα 2 κομμάτια της μπαγκέτας και ρίξτε λίγη από την μοτσαρέλα. Έπειτα ρίξτε και την υπόλοιπη ποσότητα μαζί με την υπόλοιπη μοτσαρέλα
  • Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 10 λεπτά
  • Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και την τριμμένη παρμεζάνα
  • Κόψτε το κάθε κομμάτι σε άλλα 2 και σερβίρεται

Καλή όρεξη 🙂