
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο περισσότερο αναδεικνύονται τα αρώματα και η γεύση της τομάτας, όταν την ψήνουμε στον φούρνο; Εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά και σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε 2 εύκολες συνταγές για ψητές τομάτες, προκειμένου να το μάθετε και εσείς!
Η πρώτη συνταγή περιλαμβάνει τομάτες σε τσαμπί σε συνδυασμό με (τις αγαπημένες πολλών) γαρίδες, ενώ η δεύτερη, τοματίνια σε συνδυασμό με το πολύ γευστικό τυρί ρικότα.
Ψητές τομάτες με γαρίδες και φέτα
Υλικά:
- 5 τομάτες Lucia’s Farm σε τσαμπί, κομμένες σε 8 κομμάτια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 600 γραμμάρια γαρίδες, μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες
- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
- Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Πως θα τις φτιάξετε:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Τοποθετήστε τις τομάτες σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά - Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά
- Ψήστε τις τομάτες για περίπου 20 λεπτά
- Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και ρίξτε τις γαρίδες, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και ανακατέψτε
- Ρίξτε τη φέτα και βάλτε πάλι το ταψί στον φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά
- Σερβίρετε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί
Ψητά τοματίνια με τυρί ρικότα
Υλικά:
- 4 φλιτζάνια τοματίνια Lucia’s Farm
- Μισό φλιτζάνι ελιές της αρεσκείας σας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό φλιτζάνι τυρί ρικότα
- Χυμό μισού λεμονιού
- 15 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- Ζεστή μπαγκέτα για το σερβίρισμα
Πως θα τις φτιάξετε:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τα τοματίνια στη μέση
- Τοποθετήστε τις τομάτες σε ένα ταψί μαζί με τις ελιές
- Ρίξτε το λάδι και αλατοπιπερώστε
- Ψήστε μέχρι να αρχίσει να βγαίνει η φλούδα της τομάτας και να βγάλουν όλα τα υγρά τους – Περίπου για 20 λεπτά
- Μόλις είναι έτοιμες, ρίξτε από πάνω το τυρί ρικότα, τον χυμό λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φύλλα της μέντας
- Σερβίρετε με ζεστή (ή ακόμη καλύτερα φρεσκοψημμένη) μπαγκέτα
Καλή όρεξη 🙂