Ψητό λαβράκι
04 Απρ

Ψητό λαβράκι με μάραθο

Νηστεία χωρίς ψάρι γίνεται; Δεν γίνεται! Ψητό λαβράκι με μάραθο για όσους νηστεύουν από κρέας.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 μεγάλα λαβράκια, καθαρισμένα από τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια
  • Αλάτι
  • 4 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 4
  • 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κλωνάρια μάραθο
  • 1 φλιτζάνι τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

Ψητό λαβράκι

Πως θα το φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Πλύνετε καλά τα ψάρια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργήστε 2 βαθιές τομές και από τις 2 μεριές των ψαριών
  • Ρίξτε αλάτι στα ψάρια και βάλτε μέσα στις τομές από 2 κλαδάκια δενδρολίβανο και 2 φέτες λεμόνι
  • Μέσα σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τον μαϊντανό και αλατοπιπερώστε
  • Απλώστε το μείγμα σε στα ψάρια
  • Σε ένα ταψί απλώστε το μάραθο, τα τοματίνια, το σκόρδο, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε
  • Τοποθετήστε τα ψάρια από πάνω
  • Ψήστε για 20-30 λεπτά
  • Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με το μάραθο, τα τοματίνια και τους χυμούς που έβγαλε το ψάρι και τα λαχανικά

Καλή όρεξη 🙂