
Νηστεία χωρίς ψάρι γίνεται; Δεν γίνεται! Ψητό λαβράκι με μάραθο για όσους νηστεύουν από κρέας.
Τι θα χρειαστείτε:
- 2 μεγάλα λαβράκια, καθαρισμένα από τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια
- Αλάτι
- 4 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 1 λεμόνι κομμένο στα 4
- 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κλωνάρια μάραθο
- 1 φλιτζάνι τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
Πως θα το φτιάξετε:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Πλύνετε καλά τα ψάρια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργήστε 2 βαθιές τομές και από τις 2 μεριές των ψαριών
- Ρίξτε αλάτι στα ψάρια και βάλτε μέσα στις τομές από 2 κλαδάκια δενδρολίβανο και 2 φέτες λεμόνι
- Μέσα σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τον μαϊντανό και αλατοπιπερώστε
- Απλώστε το μείγμα σε στα ψάρια
- Σε ένα ταψί απλώστε το μάραθο, τα τοματίνια, το σκόρδο, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε
- Τοποθετήστε τα ψάρια από πάνω
- Ψήστε για 20-30 λεπτά
- Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με το μάραθο, τα τοματίνια και τους χυμούς που έβγαλε το ψάρι και τα λαχανικά
Καλή όρεξη 🙂