προβλήματα ύπνου
14 Νοέ

Προβλήματα ύπνου; Τα φυτά είναι η λύση

Πολλοί από εμάς δυστυχώς υποφέρουμε από προβλήματα ύπνου! Οι παράγοντες που μας κλέβουν λίγο από τον οχτάωρο απαραίτητο καθημερινό ύπνο είναι πολλοί. Η αϋπνία μπορεί να οφείλεται τόσο σε κάποιες αλλεργίες που μπορεί να έχουμε (π.χ. στη σκόνη) είτε στο καθημερινό στρες.

Η NASA ύστερα από αρκετή έρευνα βρήκε τι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον ύπνο σας…Τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Απλά κάντε λίγο πιο πράσινη την κρεβατοκάμαρα σας και δείτε τα αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες.

Πάμε να δούμε μερικά από τα φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Αλόη

προβλήματα ύπνου

Η αλόη περιγράφεται από τη NASA ως ένα από τα καλύτερα φυτά για τον καθαρισμό του αέρα μέσα σε ένα δωμάτιο. Τα βράδια απελευθερώνει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα και καταπολεμά διάφορους ρύπους όπως το βενζόλιο που βρίσκεται στα πλαστικά.

Χλωρόφυτο

προβλήματα ύπνου

Αυτό το φυτό εκτός του ότι θα τραβήξει όλα τα βλέμματα, μπορεί μέσα σε 2 μόνο μέρες να αφαιρέσει περίπου το 90% των τοξινών που βρίσκονται στον αέρα του υπνοδωματίου σας.

Φίκος Μπέντζαμιν

προβλήματα ύπνου

Πολλοί από τους ρύπους που εντοπίζουμε στον αέρα του σπιτιού μας προέρχονται από διάφορες οικιακές συσκευές και έπιπλα. Ο φίκος μπέντζαμιν είναι ιδανικός για την αφαίρεση όλων αυτών των ρύπων όπως το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο.

Φοίνικας Αρέκα

προβλήματα ύπνου

Ο συγκεκριμένος φοίνικας εξαφανίζει στην κυριολεξία τους ρύπους από την ατμόσφαιρα και είναι ιδανικός για άτομα που υποφέρουν συχνά από κρυολογήματα.

Φοίνικα Ρομπελίνι

προβλήματα ύπνου

Ο φοίνικας ρομπελίνι έχει τροπική εμφάνιση και αντέχει στην ξηρασία. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του όμως είναι ότι μπορεί να σας απαλλάξει από διάφορους ρύπους και κυρίως από το ξυλόλιο που βρίσκεται σε εντομοκτόνα και συνθετικές ρητίνες.

Φτέρη της Βοστώνης

προβλήματα ύπνου

Η φτέρη της Βοστώνης είναι ιδανική για την απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης από τον αέρα, δίνοντας την ένατη θέση στον κατάλογο της NASA με τα 50 φυτά που βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα.

Κισσός

προβλήματα ύπνου

Ο κισσός έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει μέσα σε μόλις 12 ώρες, το 78% της μούχλας που μεταφέρεται από τον αέρα.

Σπαθίφυλλο

προβλήματα ύπνου

Το σπαθίφυλλο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας έως και 60% και να σας απαλλάξει από τη μούχλα καθώς τρέφεται από τα διάφορα σωματίδια που την προκαλούν.

Αγλαόνημα

προβλήματα ύπνου

Αν δεν μπορείτε να αφιερώσετε πολύ χρόνο στη φροντίδα ενός φυτού, τότε το αγλαόνημα είναι ιδανικό για εσάς. Μεγαλώνει σε μέρη που δεν υπάρχει πολύ φως και είναι δύσκολο να «πεθάνει». Επιπλέον θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις επιβλαβείς τοξίνες που υπάρχουν στον αέρα του σπιτιού σας.

Ραφίς

προβλήματα ύπνου

Ο ραφίς είναι ιδανικός για όσους δυσκολεύονται με την αναπνοή τους τις βραδινές ώρες καθώς απομακρύνει τοξίνες, όπως αμμωνία, ξυλόλιο και φορμαλδεΰδη από τον αέρα.

Go green – Sleep better