μεσημεριανό
20 Φεβ

Το πιο νόστιμο μεσημεριανό

Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε σήμερα για μεσημεριανό;

Νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές νοικοκυρές.

Γι’αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ! Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο που έχετε φάει ποτέ και να το συνοδεύσετε με μία πολύχρωμη σαλάτα γεμάτη βιταμίνες.

 

Για το κοτόπουλο

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 βάζο σάλτσα μαρινάρα, την οποία θα έχετε ζεστάνει
  • 1 πακέτο ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • Φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα

 

Για το πανάρισμα

  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι της σούπας βασιλικό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

μεσημεριανό

Πως θα το φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Μέσα σε ένα μέτριο μπολ ρίξτε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, την σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα καλά.

μεσημεριανό

Χτυπήστε τα αυγά σε ένα ρηχό πιάτο. Περάστε το στήθος κοτόπουλου μέσα από τα αυγά και έπειτα μέσα από το μείγμα της φρυγανιάς.

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί ψησίματος το οποίο θα έχετε λαδώσει πρώτα.

Πάνω από τα στήθη κοτόπουλου τοποθετήστε από 2 λεπτές φέτες μοτσαρέλας.

Ψήστε το κοτόπουλο για 20-25 λεπτά μέχρι το μείγμα της φρυγανιάς και η μοτσαρέλα να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

μεσημεριανό

Εν τω μεταξύ μπορείτε να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά σας για περίπου 12 λεπτά.

Σε ένα πιάτο σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μαρινάρας και το κοτόπουλο.

 

Πολύχρωμη σαλάτα

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο κεφάλι μαρούλι, κομμένο
  • 1 φλιτζάνι τοματίνια Lucia’s Farm κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

μεσημεριανό

Πως θα τη φτιάξετε:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μαρούλι, τα τοματίνια, τα καρότα, την κίτρινη πιπεριά, το αγγούρι και το κόκκινο κρεμμύδι.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το μέλι, τη μουστάρδα Dijon, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα επάνω από τα λαχανικά και απολαύστε την πλούσια γεύση της πολύχρωμης σαλάτας.

 

Ελπίζουμε να σας άρεσε η πρόταση μας.

Καλή όρεξη. 🙂