τοματίνια fiesta
18 Ιαν

2 συνταγές με τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm

Τα τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, εκτός από αξεπέραστη γεύση, θα δώσουν και χρώμα και θα κάνουν πιο εντυπωσιακά όλα τα πιάτα που θέλετε ετοιμάσετε.

Σήμερα θα σας δείξουμε πως με πολύ λίγα υλικά και με τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, θα μπορέσετε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μία τάρτα και μία σαλάτα.

 

Τάρτα με τοματίνια Fiesta

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
  • 3 τομάτες baby σε τσαμπί Lucia’s Farm, ψιλοκομμένες
  • 1 συσκευασία ζύμη πίτσας
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μισό φλιτζάνι λιαστά τοματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί της αρεσκείας σας

τοματίνια fiesta

Πως θα την φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βγάλτε τη ζύμη από τη συσκευασία της και σχηματίστε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμο περίπου 38×25 εκ.
  • Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα μικρό ταψί και μεταφέρετε εκεί τη ζύμη
  • Απλώστε λίγο ελαιόλαδο πάνω στη ζύμη
  • Σε ένα μπολ, ρίξτε τα τοματίνια Fiesta, τις τομάτες baby, τα λιαστά τοματάκια, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά
  • Ψήστε τη ζύμη μόνη της για περίπου 6-8 λεπτά στους 180 βαθμούς
  • Στη συνέχεια τοποθετήστε τις τομάτες και το τριμμένο τυρί και ψήστε για άλλα 10 λεπτά

Η τάρτα είναι έτοιμη 🙂

 

Σαλάτα με τοματίνια Fiesta

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, κομμένα στα 4
  • 2/3 φλιτζάνια νερό
  • 1/3 του φλιτζανιού κινόα πλυμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο ξύδι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2/3 του φλιτζανιού μπαλίτσες μοτσαρέλας

τοματίνια fiesta

Πως θα την φτιάξετε

  • Βράστε για περίπου 20 λεπτά την κινόα. Μόλις βράσει, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να κρυώσει
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά
  • Αν θέλετε, για να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις, μπορείτε να αφήστε τη σαλάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, καλύπτοντας φυσικά το μπολ

Καλή όρεξη 🙂