τοματοκεφτέδες
18 Ιούλ

Πεντανόστιμοι τοματοκεφτέδες

Καλοκαιρινά μεσημέρια στο εξοχικό ή στο σπίτι με έναν από τους πιο νόστιμους μεζέδες. Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα τοματοκεφτέδες!

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες τομάτες baby σε τσαμπί Lucia’s Farm (3-4 τομάτες)
  • 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνι

τοματοκεφτέδες

Πώς θα τους φτιάξετε:

  • Κόψτε τις τομάτες σε 4 κομμάτια και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα
  • Κόψτε τη σάρκα των τοματών σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι
  • Αφήστε τα για 30 λεπτά
  • Σε ένα μπολ, ρίξτε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τα κρεμμύδια και ανακατέψτε με ένα κουτάλι
  • Προσθέστε τα βότανα και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder
  • Συνδυάστε όλα τα μείγματα μαζί και ανακατέψτε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι
  • Αφήστε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο
  • Προσθέστε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι για να καλύψετε τον πάτο του και ζεστάνετε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Βρέξτε ένα κουτάλι (σούπας), πάρτε μία κουταλιά από το μείγμα και ρίξτε την στο τηγάνι
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι
  • Τηγανίστε τους τοματοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά
  • Μόλις είναι έτοιμοι, βάλτε τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι

Απολαύστε τους ιδανικά με τραγανό ψωμί και ούζο 🙂