τοματοκεφτέδες
26 Μαρ

Πεντανόστιμοι τοματοκεφτέδες

Στη Lucia’s Farm νοσταλγήσαμε το καλοκαίρι και είπαμε να το φέρουμε πιο κοντά μας, έστω και μέσα από μία συνταγή. Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα νηστίσιμους τοματοκεφτέδες!

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες τομάτες baby σε τσαμπί Lucia’s Farm (3-4 τομάτες)
  • 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνι

τοματοκεφτέδες

Πώς θα τους φτιάξετε:

  • Κόψτε τις τομάτες σε 4 κομμάτια και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα
  • Κόψτε τη σάρκα των τοματών σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι
  • Αφήστε τα για 30 λεπτά
  • Σε ένα μπολ, ρίξτε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τα κρεμμύδια και ανακατέψτε με ένα κουτάλι
  • Προσθέστε τα βότανα και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder
  • Συνδυάστε όλα τα μείγματα μαζί και ανακατέψτε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι
  • Αφήστε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο
  • Προσθέστε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι για να καλύψετε τον πάτο του και ζεστάνετε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Βρέξτε ένα κουτάλι (σούπας), πάρτε μία κουταλιά από το μείγμα και ρίξτε την στο τηγάνι
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι
  • Τηγανίστε τους τοματοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά
  • Μόλις είναι έτοιμοι, βάλτε τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι

Απολαύστε τους ιδανικά με τραγανό ψωμί και ούζο 🙂