
Καλοκαιρινά μεσημέρια στο εξοχικό ή στο σπίτι με έναν από τους πιο νόστιμους μεζέδες. Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα τοματοκεφτέδες!
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες τομάτες baby σε τσαμπί Lucia’s Farm (3-4 τομάτες)
- 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνι
Πώς θα τους φτιάξετε:
- Κόψτε τις τομάτες σε 4 κομμάτια και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα
- Κόψτε τη σάρκα των τοματών σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι
- Αφήστε τα για 30 λεπτά
- Σε ένα μπολ, ρίξτε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τα κρεμμύδια και ανακατέψτε με ένα κουτάλι
- Προσθέστε τα βότανα και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder
- Συνδυάστε όλα τα μείγματα μαζί και ανακατέψτε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι
- Αφήστε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο
- Προσθέστε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι για να καλύψετε τον πάτο του και ζεστάνετε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Βρέξτε ένα κουτάλι (σούπας), πάρτε μία κουταλιά από το μείγμα και ρίξτε την στο τηγάνι
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι
- Τηγανίστε τους τοματοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά
- Μόλις είναι έτοιμοι, βάλτε τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι
Απολαύστε τους ιδανικά με τραγανό ψωμί και ούζο 🙂