νηστίσιμες συνταγές
15 Μαρ

Νηστίσιμες συνταγές: Ριζότο λαχανικών

Διανύουμε περίοδο νηστείας και δεν θα μπορούσαμε παρά να αρχίσουμε να σας προτείνουμε νηστίσιμες συνταγές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας τραπέζι. Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα ριζότο λαχανικών.

Τι θα χρειαστείτε:

Για τα ψητά λαχανικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. τοματίνια Lucia’s Farm
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Για το ριζότο:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 225 γρ. ρύζι για ριζότο (ρύζι αρμπόριο)
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 250 ml τοματοπελτές
  • 250 ml ζωμός λαχανικών
  • 6 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο

νηστίσιμες συνταγές

Πως θα το φτιάξετε:

Για τα ψητά λαχανικά:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 1870 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί
  • Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και απλώστε τα στο ταψί
  • Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας
  • Ψήστε τα για 30 λεπτά

νηστίσιμες συνταγές

Για το ριζότο:

  • Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέστε το σκόρδο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό
  • Ρίξτε στο τηγάνι το ρύζι μαζί με το ξύδι και ανακατέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα
  • Ρίξτε τον τοματοπελτέ και τον ζωμό λαχανικών, σιγά-σιγά για να τα απορροφήσει το ρύζι
  • Μετά από 20 λεπτά, ρίξτε τις λιαστές τομάτες και τα ψητά λαχανικά
  • Ανακατέψτε καλά για άλλα 5 λεπτά και προσθέστε εξτρά νερό αν χρειαστεί
  • Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε τον βασιλικό και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε

Το ριζότο είναι έτοιμο 🙂