ζυμαρικά με αρακά
11 Απρ

Ζυμαρικά με αρακά και τοματίνια

Τα ζυμαρικά είναι για όλες τις εποχές. Είναι για όλους τους ανθρώπους και για όλες τις περιπτώσεις. Οι επιλογές είναι ατελείωτες όταν χρησιμοποιούμε ζυμαρικά. Κάθε φορά μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό, με ό,τι υλικό θέλουμε. Σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε ζυμαρικά με αρακά και τοματίνια Lucia’s Farm.

Υλικά:

  • 280 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής σας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τα ζυμαρικά
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 φλιτζάνι τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ζυμαρικά με αρακά

 

ζυμαρικά με αρακά

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη ¼ του φλιτζανιού ζωμό
  • Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε νερό αυτή τη φορά για τον αρακά. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά
  • Μόλις είναι έτοιμος ο αρακάς, ρίχνουμε πολύ κρύο νερό και στραγγίζουμε
  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα 2 κουταλιές λάδι, σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά
  • Αλατοπιπερώνουμε
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τον αρακά και τον ζωμό που κρατήσαμε
  • Ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά
  • Σερβίρουμε το πιάτο είτε κρύο είτε ζεστό

Καλή όρεξη 🙂