
Τοματοπιπεριές με φέτα, παξιμαδοκούλουρο, μέλι και dressing αγγουριού
Οι γευστικές επισκέψεις μας συνεχίζονται στην κουζίνα της Μαύρης Χήνας* στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήσαμε τον σεφ Σάκη Κάλφα, ο οποίος μας ετοίμασε τις πιο νόστιμες τοματοπιπεριές με φέτα, παξιμαδοκούλουρο, μέλι και dressing αγγουριού.
Υλικά:
- 100 γρ. τοματίνια Lucia’s Farm
- 50 γρ. πιπεριές πράσινες ψημένες
- 50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
- 1 τεμάχιο παξιμαδοκούλουρο μουσκεμένο και σπασμένο
- 80 γρ. φέτα αγελάδος
- 30 γρ. μελί
- 5 γρ. σησάμι λευκό και μαύρο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 35 ml βαλσάμικο ξίδι
- 80 ml dressing από αγγούρι
- 3 φέτες αγγούρι σε ρολάκια
- Φύλλα από παντζάρι
Εκτέλεση:
- Σε μία μπασίνα βάζουμε τις πιπεριές , τα τοματίνια , προσθέτουμε ελαιόλαδο , βαλσάμικο ξίδι , αλάτι και πιπέρι , ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ ή ρηχό
- Βάζουμε το παξιμαδοκούλουρο από πάνω μουσκεμένο και τη φέτα, ραντίζουμε με το μελί και προσθέτουμε λευκό και μαύρο σησάμι
- Γύρω από τη σαλάτα ή στο κέντρο βάζουμε το dressing του αγγουριού ντεκοράρουμε με τα ρολάκια από αγγούρι και λίγα φύλλα από παντζάρια
Ευχαριστούμε την Μαύρη Χήνα για τη φιλοξενία της 🙂
Επισκεφθείτε την σελίδα της στο Facebook εδώ
Βρείτε τη Μαύρη Χήνα στην οδό Προφήτη Ηλία 49 στην Πυλαία
*Το εστιατόριο Μαύρη Χήνα αποτελεί ένα χώρο ιδιαίτερης αισθητικής. Η εμπειρία, η δημιουργικότητα, το μεράκι για το καλό φαγητό και τα πάντα φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας του εστιατορίου.
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: