• σαλάτα

    Τι θα λέγατε για μια δροσερή, πρωτότυπη και ταυτόχρονα χορταστική σαλάτα; Απολαύστε την οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν ένα αυτόνομο και ελαφρύ γεύμα! Ποσότητα: 4 μερίδες Υλικά Dressing 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι από λευκό βαλσάμικο 1 κ.γ.  χυμό φρέσκου λεμονιού Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι   Σαλάτα 4 […]

  • καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά

    Το καλοκαίρι είναι εδώ! Τα σχολεία είναι κλειστά και οι μικροί μας φίλοι έχουν περισσότερη διάθεση και ενέργεια από κάθε άλλη περίοδο. Είναι απόλυτα λογικό να μη ξέρετε πως θα τα απασχολήσετε καθημερινά, ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε την τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το tablet. Παρακάτω θα σας προτείνουμε ορισμένους τρόπους δημιουργικής απασχόλησης που θα […]

  • restaurant project

    Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας ο δρόμος σας έβγαλε προς την Καλαμπάκα. Πόσοι όμως από εσάς είχατε την τύχη να δοκιμάσετε το φαγητό της παραδοσιακής ταβέρνας “Ο Μαγκλάρας” που από το 1958 προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες στους επισκέπτες της Καλαμπάκας. Εμείς είχαμε την τύχη να συναντήσουμε εκεί τον Γιάννη Πίσσα που μας υποδέχτηκε με […]

  • project restaurant

    Το «The Restaurant Project» κατέβηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Σκρα 3 για να συναντήσει τον Σπύρο Απταλίδη μάγειρα και ιδιοκτήτη του εστιατορίου By the Cook. Εκεί είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε ένα πιάτο οι μακαρονάδες θα λατρέψετε. Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, καπνιστή πανσέτα και τοματίνια μινιόν Lucia’s farm Συνταγή (4 άτομα) 1 […]

  • restaurant project

    Το καλοκαίρι έφτασε και είπαμε να το γιορτάσουμε με μία γρήγορη εξόρμηση. Φορτώσαμε τις βαλίτσες μας, μπήκαμε στο πλοίο και φτάσαμε στον προορισμό μας, την μαγευτική Σκιάθο. Εκεί ο δρόμος μας οδήγησε στο εστιατόριο Kohyli, στην Αγία Παρασκευή που μας περίμενε ο Γιάννης Τρίγκας με μία δροσερή έκπληξη. Μία καλοκαιρινή σαλάτα με τοματίνια Fiesta Lucia’s […]

  • restaurant project

    Οι γευστικές επισκέψεις του The Restaurant Project συνεχίζονται. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στην ανατολική μεριά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου Σοφούλη. Το εστιατόριο «Το Μανιτάρι» άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχτηκε στην ηλιόλουστη και περιτριγυρισμένη από πράσινο βεράντα του. Ο σεφ Λεωνίδας Παντσιούκας ετοίμασε για εμάς μία δροσερή και […]

  • restaurant project

    Το project που όλοι αγαπήσατε είναι και πάλι εδώ! Και δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε ένα δυναμικό comeback, έχοντας όλη τη Θεσσαλονίκη στο πιάτο μας. Το εστιατόριο Aelios Petra* άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχθηκε με τον πιο «νόστιμο» τρόπο. Μαζί με την Σοφία Τεφτσή ετοιμάσαμε ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού,απαλή κρέμα καρύδας με […]

  • Πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώνε τα παιδιά

    Οι πιθανότητες να σας ζητήσει το παιδί σας μπρόκολο ή κουνουπίδι, είναι ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές. Μάλλον είναι πιο πιθανό να γκρεμιστεί κάποιος φούρνος. Είναι όμως στο χέρι σας να μάθετε στα παιδιά σας να αγαπάνε τα φρούτα και τα λαχανικά, αρκεί πρώτα να καταλάβετε και εσείς πόσο σημαντικό είναι για την υγεία των παιδιών […]

  • Τα έθιμα της Μεγάλης Πέμπτης

    Η Μεγάλη Πέμπτη αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ημέρες της Εβδομάδας των Παθών. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά, λόγω των γεγονότων που διδάσκει η Καινή Διαθήκη. Από τη Μεγάλη Πέμπτη, αρχίζουν κυρίως τα πασχαλινά έθιμα και ξεκινούν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Ανάστασης. Σύμφωνα με τον Χριστιανισμό η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο […]

  • χταπόδι στιφάδο

    Λίγο έμεινε μέχρι να ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα και δεν θα μπορούσαμε παρά να συνεχίσουμε να σας προτείνουμε νηστίσιμες συνταγές. Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε το πιο λαχταριστό χταπόδι στιφάδο, που θα κάνει τη νηστεία πιο εύκολη 🙂 Τι θα χρειαστείτε: 1300 γραμμάρια χταπόδι 1 κιλό μικρά κρεμμύδια 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού […]